Kroppslig förändring på 9 månader

Många letar efter en quick fix men det tar tid att förändra kroppen. Idag tänkte jag berätta lite om den kroppsliga förändringen jag har gjort på de senaste 9 månaderna.

Det var i höstas som jag och våra vänner Ki och Ulli mätte oss med måttband, kring lår, midja och höfter. Vi alla ställde oss på vågen. Vår plan var att se vad som händer med våra kroppar under 6 månader då vi satt på våra träningscyklar i garaget. Vi alla tränade på som vanligt på gymmet, men förutom styrketräningen så satt vi två dagar hemma i vårt garage på varsin träningscykel. Vi körde tunga- långa och korta intervaller, byggde uthållighet och flyttade vår mjölksyretröskel mm.

Det var riktigt jobbiga pass, man hade nästan ångest innan man gick ut till garaget men så himla skönt när det väl var över. Under den vintern så ändrades kroppen väldigt mycket, rent kroppsligt. Under de 6 månaderna gick jag inte ner speciellt mycket i vikt, knappt 1 kg men däremot minskade jag i cm. Ungefär – 11 cm kring min kropp minskade jag. Kring midjan minskade jag 7 cm, låren 1 cm och höfterna 3 cm. Vi mätte oss första gången i september 2020 och sista gång i mars i år.

Vad har nu hänt efter ytterligare 3 månader?

Jag har fortsatt jobba med mig själv, rent kroppsligt. Försöka hitta balans i min kropp, vad var orsaken till viktuppgången i höstas, eftersom jag inte hade gått ner något i vikt. Den största skillnaden märkte jag när jag slutade med min ägglatte som jag drack varje morgon. Då hände det något med min vikt. Jag började plötsligt gå ner i vikt. En månad senare gjorde jag ett Allergi- och Matintolerans test som visade allergi mot både äggvita, tomat, lax och kyckling.

Mitt nästa steg blev då att plocka bort de ämnen jag reagerade på för att läka mina tarmar som givetvis var irriterade pga allergi och intolerans. Rent kroppsligt märkte jag en stor skillnad när jag plockade bort allt med ägg och lax. I min familj äter vi väldigt mycket lax nämligen. Det blev mer torsk och kött för min del.

Min vikt började även att sakta men säkert gå ner. Min vikt i höstas var 78 kg och innan min fasta vägde jag 74,3 kg. Nu efter fastan gick jag ner till 70,3 kg men kommer garanterat gå upp några kilon i och med att jag fyller mina tarmar med mat igen. Nu är vikten inte så intressant för min del. Det som är intressant är hur kroppen har förändrats.

Nu under våren har jag tränat på som vanligt, kört min styrketräning. Under mina pass har jag delat upp kroppen i två delar, överkropp (axlar, rygg, mage och armar) och underkropp (ben, rumpa och mage). Som ni vet tränar jag med Emelie, min PT som ger mig övningar och ser till att jag fortsätter mot vårt mål. Läs gärna mitt inlägg som jag skrev nyligen om att skapa en stark och hållbar kropp.

Nu till det intressanta, nu i morse tog jag på mig ett par byxor som jag inte haft på mig sedan jag gick upp i vikt. De hade nämligen blivit för tajta. Jag kunde knäppa byxorna men det var inte mycket mer än det. Byxorna satt som korvskinn på mig och var inte speciellt sköna. De hamnade helt enkelt på hyllan i min garderob. Idag tänkte jag att jag skulle prova de eftersom jag gått ner rätt mycket i vikt under våren och efter fastan kände jag mig smal.

Snacka om lycka, jag kunde ha de! Wow vilken härlig känsla 🙂

Men så började jag tänka men tanke på hur stora jag ändå upplevde att byxorna blivit. Jag måste ha ändrat mina mått igen. Sagt och gjort letade jag reda på mitt måttband och mina gamla mått från i höstas. *Trumvirvel* jag hade minskat på alla mått.

I min midja har jag minskat med 1 cm, låren med 3 cm och höfterna med 4 cm. Så totalt under 9 månader har jag minskat 17 cm. Midjan med 6 cm, låren med 4 cm och höfterna med 7 cm. Viktmässigt kan jag inte riktigt svara på ännu eftersom jag precis fastat med totalt är det -7,7 kg.

Det är grymt intressant vad som kan hända när kroppen infinner sig i balans, som jag ändå upplever att min kropp är i just nu. Jag har ett inre frid, jag känner mig lugn och harmonisk. En otroligt skön känsla!

Har du balans i din kropp? upplever du dig själv som lugn och harmonisk?

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.