Bygg en stark och hållbar kropp!

Mitt mål med min träning är att bygga en stark och hållbar kropp. Och jag måste få erkänna att jag tycker att jag har lyckats väldigt bra med det. Framför allt när jag plockade in en PT som hjälpte mig att bygga upp mig på rätt sätt.

Jag har under min ungdom alltid tränat på ett eller annat sätt, om inte annat varit en periodare. Ja, du vet man tränar 3 månader, blir sjuk eller får inte de resultat som man vill ha. Man lägger ner träningen och kör igång igen några månader senare, känner du igen dig?

Så började det för mig, fram tills jag förstod att det är inte fullt ös medvetslös som är grejen utan att få in en rutin att träna. Du behöver en allsidig träning där du aktiverar hela kroppen, allt ifrån din hjärna ner till din minsta muskel. Jag minns inte när jag började hänga på gymmet, men gymmet känns idag som mitt andra hem. Jag har fått in en rutin att vara på gymmet allt ifrån 2-4 gånger per vecka. Och jag älskar det!

Förr tränade jag själv, tittade på nätet vilka övningar jag skulle göra men kände att det inte gav några resultat. Känslan var nog att jag hattade fram mellan maskinerna. Visst jag blev starkare men jag hade ingen röd tråd med själva träningen.

Vad var mitt mål med träningen?

Vad ville jag förbättra?

Vad var mina svaga punkter med kroppen?

När jag väl hade benat ut allt det, så kom jag fram till att jag ville ha en stark och hållbar kropp som håller livet ut. Jag vill inte ha ont i min kropp. Jag ska kunna göra det jag vill göra med kroppen, kunna gå länge, stigcykling och andra spännande äventyr som jag och min familj hittar på. Jag vill kunna leka med mina framtida barnbarn.

Hur löser jag det?

Jag har skrivit om detta tidigare men jag vet att jag själv behöver bli påmind om vilken resa jag ändå har gjort. Ni läsare kanske behöver få inspiration, att det är inte lätt, utan att det tar tid. Det tar tid att få till en ny rutin, det tar tid att skapa en ny hållbar kropp som håller livet ut. Det är något vi alla måste jobba med, även jag!

Jag valde att plocka in Emelie i mitt liv, min PT som även är min coach. Vi är ett team tillsammans där vi båda jobbar mot att jag ska få en stark och hållbar kropp som håller livet ut. Jag är väldigt impulsiv och vill testa allt och mest hela tiden. Emelie finns där och stoppar mig, hon hör vad jag säger och styr mig mot rätt fokus. Vad är viktigt här och nu, vad vill du uppnå!

Vilken resa vi har gjort tillsammans!

Emelie och jag har jobbat tillsammans sedan hösten 2018. Från första början har vi fokuserat på mitt problem områden, dvs min rygg och höft. Vi har byggt upp min kropp in ifrån och ut. Alla små muskler kring höft och ländrygg har vi stärkt upp.

Vi har jobbat med det mentala, att våga göra vissa övningar där jag tidigare fått ryggskott. Vi har jobbat med låga vikter för att få upp tekniken, nöta in övningen för att överbevisa mig själv att det går bra. Jag får inte ont även om jag gör ”den” övningen som jag är rädd för.

Sakta men säkert har vi lär om mitt mental och idag vågar jag mycket mer än förr. Nu vet jag att jag har tekniken och kunskapen hur övningen ska göras. Jag tar låga vikter för att känna in övningen innan jag lägger på mer vikt. Bål/Core är väldigt viktig och den ska man inte glömma bort.

Skam den som ger sig, det tar tid att skapa en stark och hållbar kropp. Plocka in en PT som hjälper dig och guidar dig rätt bland alla maskiner. Gå inte ut för hårt, utan lägg dig på en hållbar nivå som passa dig och din vardag!

Nu ska jag bjuda på lite före och efter bilder, så att även du får se min resa jag gjort!
Översta bilderna är från 2021 april medan nedre är från hösten 2018
Dessa är det exakt 1 år mellan bilderna, ser du skillnaden?
En bild från 2019 där vi fokuserade mycket på att bygga upp de små musklerna kring bålen och höften.
En bild från 2019
Två år senare 2021
En stark och hållbar Pernilla 2021

Fotograf på alla bilder från gymmet har min PT tagit på mig, Emelie. Jag kan varmt rekommendera henne, hon har koll på kvinnokroppen och vet vad hon snackar om!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.