Hoppas du hade en fin Midsommar!

Hoppas att du hade en lika fin midsommar som vi hade, även om man önskade att vädret hade varit ännu bättre. Planen var att åka ut till havet på dagen för att sedan hänga hemma hos oss på kvällen.

Om vi skulle tro på SMHI så skulle vädret bli toppen hos oss här på västkusten men det var mulet rätt länge. Vi hade planerat att vi skulle ut till havet på dagen för lite sol och bad men så blev det inte. Vi åkte istället hem till Ulli och Milo på lite fika, grädde, glass och jordgubbar. Satt ute på deras altan och bara tog det lugnt.

Sedan på eftermiddagen hämtade jag Ullie och Milo, Ki jobbade nämligen fram till kl 19.00. Vi drack en god drink som Ulli gjort, med vitrom, bubbel och rosé. Magiskt god men sockrig för min kropp, som givetvis reagerade… men men ibland gör man sina val.

Vi började med lite ost och salami till förrätt och ett glas bubbel. Fixade lite inför middagen, plockade sallad i trädgården och sparris. På midsommar ska man ju plocka 7 sorters blommor och klättra över en gärdsgård, men vi tog det ett snäpp vidare. Vi plockade 4 olika nyanser av grönt (spenat, sallad, grönkål och mangold) och klättrade över ett staket. Lite skoj måste man få ha eller hur?!

Vi grillade rumpstek till middag, kyckling och kryddkorv till barnen. Rumpstek är en ny favorit här hemma nu, såå himla gott. Vi rubbar in 3 sorters peppar in i svålen och grillar den tills den blir 55 grader invändigt och därefter grillar vi svålen tills den blir 60 grader. Blir magiskt gott!

Vi satt ute rätt länge på kvällen och snackade. Vårt område var jättelugnt, ingen som hade fest eller så, som annars brukar höras. Det var helt enkelt en lugn kväll med härlig mat och häng, precis som det ska vara.

Förrätten, ost, oliver och salami.
Kvällens drink, Vit rom, bubbel och rosé.
Jag och Ulli plockade lite sallad, spenat till middagen.
Härlig häng på altanen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.