Biffcurry soppa med citron och spetskål

Idag tänket jag bjuda på ett av mina nya recept som vi testade i helgen, Biffcurry soppa med citron och spetskål. Den blev väldigt god och smakrik, både jag och Anders gjorde tummen upp!

Under min fasta förra veckan fick jag verkligen inspiration och letade lite nya recept som man borde kunna göra om mer mot Keto eller LCHF. Detta receptet hittade jag på ICA:s egna hemsida, gjorde om lite och anpassade till mig. Blev väldigt gott och smakrikt. Både jag och Anders verkligen åt upp allt, vi lämnade inget. Vi sparade inte ens till en matlåda för veckan, så gott var det.

Röd Currypasta kan vara lite starkt, så ta då lite mindre av det bara. Detsamma gäller den färska ingefäran, ta lite mindre av den.

Biffcurry soppa med citron och spetskål

Maträtt Middag
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 2

Ingredienser

  • 250 gram Ryggbiff
  • 3 st Salladslök
  • 1,5 msk Ingefära, färsk
  • 1 msk Röd Currypasta
  • 400 ml Kokosmjölk
  • 1 st Citron som du pressar ur saften
  • Salt, peppar
  • 1 st Spetskål
  • Smör eller olja att steka i

Instruktioner

  1. Strimla köttet, salladslöken, spetskålen och riv den färska ingefäran.

  2. Hetta upp en stekpanna och stek köttet lite lätt, så att den får en stekyta.

  3. Tillsätt sedan ingefära och currypasta, rör runt så att allt blandas med köttet. Låt fräsa några minuter.

  4. Häll sedan över kokosmjölken och låt sjuda några minuter.

  5. Tillsätt sedan salladslöken, spetskål och citronsaft. Börja med halva mängden citronsaft, smaka av med salt och peppar. Fyll på med mer citronsaft om så önskas. Jag hade en liten citron.

  6. Rör runt allt så att spetskålen blir varm och mjuk. Den sjunker typ ihop lite. Smaka av med salt och peppar.

  7. På med ett lock och låt stå och små puttra några minuter.

  8. Klart att servera!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.