Köttfärslimpa med bacon och brunsås

Köttfärslimpa med bacon och brunsås

Köttfärslimpa är otroligt gott tycker jag och denna gång klippte vi ner små baconbitar i smeten. Otroligt gott blev det, och jag fick till och med tummen upp av sonen här hemma som är 17 år. Han som oftast petar i maten 😘

Till köttfärslimpan serverade jag smörstekt vitkål men det funkar även med blomkålsmos eller stomp om du inte tycker om vitkål. När du smörsteker vitkålen blir den mjuk och lite söt i smaken. Supergott om du frågar mig 😘

Önskar du göra dubbelsats så är det inga som helst problem att dubbla satsen. Jag gör det oftast eftersom jag vill ha matlåda till jobbet både till mig själv men även maken.

Köttfärslimpa med bacon och brunsås

Köttfärslimpa med bacon

En god köttfärslimpa ska inte underskattas, speciellt när den innehåller bacon och en härlig gräddsås vid sidan om.
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Måltid Middag
Portioner 4

Equipment

  • Ugnssäker form
  • Skärbräda
  • Kniv
  • Bunke
  • Kastrull

Ingredienser
  

  • 1 dl Grädde
  • 1 paket Bacon
  • 1 msk Dijonsenap
  • 600 gram Blandfärs
  • salt, peppar

Smörstekt vitkål eller önskat tillbehör

    Instruktioner
     

    • Sätt ugnen på 200 grader
    • Börja med att lägga ner blandfärsen i en bunke, häll över grädde, klipp ner baconet i små bitar, salt och peppar.
    • Blanda runt så att allt blandas.
      Vill du kan du även lägga ner strimlad soltorkade tomater, supergott.
    • Ta fram den ugnssäkra formen och forma avlånga limpor utav blandfärsen. Gör du dubbelsats gör två limpor så går det lite fortare.
    • Ifall du använder ugnstermometer ska innetemperaturen vara 72grader. Brukar ta ca 20 minuter för dig som inte har termometer.
    • Undertiden köttfärslimpan är i ugnen förbereder du såsen, receptet hittar du längre ner i inlägget samt vad du vill ha till. Jag brukar göra smörstekt vitkål.
    Brunsås
    Till recept
    Pernilla Lantz signatur

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Betyg




    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.