Korvstroganoff med blomkålsris

Förra veckan gjorde jag en favorit, nämligen korvstroganoff med blomkålsris. 

Det är inte ofta vi äter korv men bland kan det vara gott med lite korvstroganoff med blomkålsris. Vincent gillar min korvstroganoff, fast han äter det med vanligt långkornigt ris. 

Du hittar original inlägget på Korvstroganoff här.

Nu när du läser mitt inlägg är jag på väg till Stockholm, ska vara där i två dagar. Har nämligen några kundmöten innan jul som jag ska hinna med. Blir att sova på Scandic Järva Krog. Tyvärr är deras gym inte det bästa så det får bli en promenad istället på kvällen. Som tur är gjorde jag om lite i veckans träningsschema.

Korvstroganoff med blomkålsris

Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 400 gram falukorv med högt köttinnehåll
  • 1 stor gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl grädde
  • 2 msk tomatpure
  • 1-2 msk soja Tamaris
  • 1 msk paprikapulver
  • salt & peppar
  • 1 st blomkålshuvud

Instruktioner

  1. 1 blomkålshuvud att riva till riset.
  2. Hacka löken och paprikan, strimla falukorven och stek korven sedan i omgångar och tillsätt löken, paprikan.
  3. Lägg över i en kastrull och tillsätt grädden, creme fraiche, tomatpure och paprikakryddan samt sojan.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Låt nu korvstroganoffen stå och små puttra på låg värme i ca 20 minuter.
  6. Under tiden passar du på att riva blomkålen.
  7. Vi brukar alltid steka blomkålsriset i smör tills de mjuknar men det går bra att koka det också men tänk då på att du häller i riset när vattnet väl kokar och låter det inte vara mer än 1 min och häller sedan av det i ett durkslag.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.