Vincent val, Korvstroganoff

Förra veckan valde Vincent middagen, korvstroganoff, enkelt att göra och går fort. Perfekt!

Förra veckan var Anders iväg på MTB tävling i Davos, Schweiz tillsammans med tre andra killkompisar. Då blir det lite tajtare med alla tider, mat, träning och läxförhör. Så då gäller det att göra enkel men bra mat som funkar både för mig och Vincent.

Så tisdagens middag hade han valt helt själv, nämligen korvstroganoff med ris. Själv valde jag en stor näve spenat till, eftersom jag inte orkade riva blomkål.

Jag fick tummen upp av Vincent, godkänd!

Korvstroganoff med blomkålsris

Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 400 gram falukorv med högt köttinnehåll
  • 1 stor gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl grädde
  • 2 msk tomatpure
  • 1-2 msk soja Tamaris
  • 1 msk paprikapulver
  • salt & peppar
  • 1 st blomkålshuvud

Instruktioner

  1. 1 blomkålshuvud att riva till riset.
  2. Hacka löken och paprikan, strimla falukorven och stek korven sedan i omgångar och tillsätt löken, paprikan.
  3. Lägg över i en kastrull och tillsätt grädden, creme fraiche, tomatpure och paprikakryddan samt sojan.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Låt nu korvstroganoffen stå och små puttra på låg värme i ca 20 minuter.
  6. Under tiden passar du på att riva blomkålen.
  7. Vi brukar alltid steka blomkålsriset i smör tills de mjuknar men det går bra att koka det också men tänk då på att du häller i riset när vattnet väl kokar och låter det inte vara mer än 1 min och häller sedan av det i ett durkslag.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.