Har du testat Collagen?

Inlägget innehåller annonslänkar

Redan i oktober beställde jag Collagen för första gången, jag hade hört att det skulle vara bra för kroppen speciellt för mig som hade ont i ryggen.

Sagt och gjort så lade jag min beställning och fick hem produkten och började äta det. Eftersom jag drick ägglatte varje morgon tillsammans med mina kosttillskott så började jag med att strö ner 2 msk collagen i just ägglatten.

Pulvret blandade sig väldigt lätt tillsammans med kaffet och smakar inget. Till en början märkte jag ingen skillnad men efter 3 veckor tyckte jag att några utav mina ”bekymmers fåror” i ansiktet såg ”mjukare” ut och inte lika markanta. Började även att märka att min molnande ryggvärk inte längre gjorde sig påmind varje morgon. Jag kunde vakna utan att känna smärta, vilket kändes helt underbart. Men jag vågade inte hurra för tidigt, peppar peppar ta i trä!

Nu undrar du kanske vad Collagen är för något?

Kollagen producerar kroppen själv men med stigande ålder så minskar produktionen och idag äter vi inte det i den mängde som vi kanske borde. Collagen är ett viktigt protein som utgör en tredjedel av din kropps protein.

Förr var benbuljong, hjärta, lever och senor mer förekommande i vår kost och det var på det sättet vi fick i oss det viktiga kollagenet. Men idag äter vi inte detta, iallafall inte jag. 

Kollagen finns i hår, hud, naglar, leder, senor och i organ som hjärta, lungor och lever. Det är kollagen som gör dina naglar hårda, din hud elastisk och fyllig. Man kan säga att kollagen hjälper kroppen att reparera sig och det märker jag genom att mina naglar blir hårdare, min ryggvärk verkar ha gett med sig.

Jag har nu sedan oktober ätit Clean Collagen från Nyttoteket i Uppsala, 2 msk dagligen i mitt kaffe och märker stor skillnad. Även min man Anders har åkt med på ett ”bananskal” så att säga och även han märker en skillnad. Han ville inte erkänna det först men när vi satt i helgen och diskuterade kring kollagen så berättade han att han upplever att även hans rynkor i pannan är ”mjukare, slätare”. 

Kommer jag att fortsätta äta kollagen?

Ja det kommer jag att göra eftersom jag känner effekt utav det. Detta är inget jag får betalt för att säga utan vill dela med mig bara. Är du lika intresserad som jag utav att biohacka dig själv tycker jag att du ska testa eller du har ont i leder.

Jag började med att beställa en påse för att se ifall jag fick effekt och sagt och gjort så fick jag det. Vet även att min moster som har artros i knä osv har fått en effekt genom att äta det, genom mindre värk.

15 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.