Källviksbacken, Sulan & Baksidan!

När vi var i Falun fick jag äntligen köra Sulan och Baksidan igen, det är två MTB leder som finns i Källviksbacken. Källviksbacken är en slalombacke som jag åkte slalom i när jag bodde i Falun. Lite kul att jag nu cyklar MTB där så fort jag kommer till Falun.

När vi var i Falun, vi bor hemma hos min vän och poddkollega Matilda. Hon har ett härbre som hon hyr ut, supermysigt härbre med utsikt över Varpan. Vädret såg inte så himla bra ut för helgen men som tur var, var det uppehåll på förmiddagen under lördagen. Så jag och Anders passade på att filma från Källviksbacken när jag kör Sulan och Baksidan. Alldeles lagom varmt ute och mulet, perfekt MTB väder!

Vi började med att cykla upp för Källviksbacken, inte det roligaste man gör men värt besväret när man väl är uppe.

Vi började med Baksidan, det är en svart MTB led med både hopp och drop mm. Det finns en stenhäll som jag haft som mentalt hinder rätt länge. Jag har helt enkelt inte sett linjen/spårvalet. Denna gång gjorde vi så att vi stannade innan stenhällen, tittade och snackade spårval. Anders visade även hur han cyklar nedför den. Det ser så himla enkelt ut när han cyklar MTB.

Under hela tiden så hade jag min Insta360 på mig så att jag filmade allt. Rätt kul att se och höra mig själv när jag snackar på….. jag är aldrig tyst på filmen…. hahah

Sulan är en favorit, som jag upptäckte förra året när vi var i Falun och cyklade. Sulan är en röd eller grön led, den är om inte annat enklare även om den har sina utmaningar. De som gräver lederna hade gjort om den lite sedan förra året. Vi körde igenom Sulan två gånger och jag filmade båda gångerna. På Sulan märkte jag av min ankel vid ett utav hoppen, men det är bara att bita ihop. Det är ju så himla roligt. Du minns väl att jag skadade min ankel då vi fjällcyklade i Funäsdalen, när vi cyklade till Sveriges sydligaste glaciär Helags.

Jag ska inte snacka mer, utan här kommer filmerna för dig att titta på.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.