Carnivore i september!

Då är jag igång med mitt projekt, Carnivore i september. Det innebär att jag ska äta kött, fisk, skaldjur och smör under 30 dagar. Varför jag gör detta, är för att jag vill försöka läka min tarm och på så sätt bli av med alla mina allergier- och matintoleranser som jag har.

Nu undrar ni varför jag gör detta. Jo, det är för att läka min tarm. Jag gissar nämligen utifrån blodprover och de allergi- och matintolerans tester jag har gjort tyder på att jag har något som heter SIBO. Jag har från barnsben alltid haft allergier och jag har alltid varit dålig i magen om jag jämför med nu. Jag har varit allt från superförstoppad till raka motsatsen.

Redan som liten hade jag allergier och matintoleranser som jag tror följde med mig i vuxen ålder. Tidigare var jag allergiskt mot tomat, fisk, ägg, pälsdjur, pollen mm. Vissa allergier blev bättre med åldern men jag tror att de ligger latent kvar i bakgrunden och pyr. Precis som min mage, den har alltid varit kass om jag ska lägga handen på hjärtat och erkänna.

Magen blev givetvis mycket bättre den dagen jag lade om kosten till LCHF och ytterligare ett snäpp bättre när jag ändrade om kosten till Keto. Det var då jag märkte skillnaden med magen. Är det så här man ska må, var min första tanke. Ytterligare ett steg i mitt välmående märkte jag när jag i våras gjorde en 7 dagars vattenfasta. Då hände något igen med min mage. Jag blev inte alls lika fisig och uppstoppad som jag kanske tidigare varit.

Efter min och Matildas intervju med Petra Bounmedienne genom Ketopodden som jag verkligen fick upp ögonen för SIBO. Petra fick nämligen ta del utav mina blodprover som jag har gjort via Werlabs och Gettested.se. Det första Petra sa att hon gissade att det var SIBO.

Vad är nu SIBO?

SIBO betyder Small Intestinal Bacterial Overgrowth och är en tarmsjukdom som innebär att du har en överväxt med bakterier i tunntarmen, som egentligen ska vara i tjocktarmen. Symtom är magont, gaser och svullnad. Många som har IBS har även SIBO.

Så mitt varför är rätt tydligt för mig, varför jag gör detta. Det är nämligen att läka min tarm. Att ta död på bakterierna som har hamnat fel och läka tarmen. För att bli av med SIBO rekommenderas lite olika saker men bland annat vattenfasta i mer än 10 dagar eller att äta Carnivore i minst 30 dagar.

Så det är bara att köra, så tänker jag!

Jag har min PT och vän Emelie med på tåget, hon stöttar mig och gör även hon en Carnivore i 30 dagar. Vi tillsammans ska fixa detta. Om inte annat är det skönt att hon någon som kan stötta när det är tungt. Min poddkollega Matilda, även hon är med och stöttar, hon gjorde denna resa tidigt i våras.

Vad innebär Carnivore?

Det innebär att man äter enbart animaliska produkter och utesluter allt växtbaserat. Det jag kommer att äta är kött, fisk, skaldjur. Många äter också kyckling och ägg, men det är jag allergisk mot därav äter jag det inte. Jag har valt att äta smör istället för talj, ister eller ghee. Jag kommer enbart att krydda med salt och peppar.

Jag kommer att starta min Carnivore med en två dagars fasta med benbuljong, därefter kommer jag att äta kött och smör. Jag är sjukt taggad för att se vad som kommer att hända med min kropp. Kommer jag att få utrensnings symptomer, vad kommer att hända? Även intressant att se ifall det händer något med min mått, kommer jag att bli av med lite fluff, kommer jag att bli mer slimmad? Som vanligt kommer jag att notera och givetvis dela med mig utav allt till er.

Jag är taggad, nu kör vi!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.