Carnivore

Jag har brutit min Carnivore

Förra veckan startade jag upp ett nytt mål för mig själv, jag skulle äta Carnivore i 14 dagar. Nu 6 dagar senare har jag brutit min Carnivore. Jag misslyckades med min målsättning. Om jag tittar i backspegeln så var jag otydlig i min målsättning men jag dömer mig inte för mitt misslyckande. Jag rätar på ryggen och lär på mina misstag, så att jag nästa gång kommer att lyckas bättre. Hur gör du när du misslyckas med ett mål?

Som jag tidigare har skrivit så var min plan att äta carnivore i 14 dagar men tyvärr blev det inte så. Sist jag åt carnivore i 30 dagar var mitt varför så tydligt. Mina allergier var mitt tydliga varför. Jag ville läka mina tarmar som då var i obalans och gav mig massa olika reaktioner i form av allergier, uppblåst mage med mera.

Det viktigt att ha ett tydligt varför när man ska genomföra en målsättning. Något som jag vet och borde ha gjort tydligare. Nu när jag tittar i min bok om mig själv, så har jag enbart skrivit att jag vill äta Carnivore i 14 dagar för att starta om min kropp. Men varför vill jag starta om min kropp, vad är syftet? Ibland blir det så här, man misslyckas, man klarar inte att genomföra de mål man har satt upp.

Känn ingen skam

Det man inte ska göra är att ge sig själv skam eller döma sig. Det är bara att acceptera att denna gången var inte det rätta tillfället. Jag är nöjd över att jag åt Carnivore i 6 dagar innan jag bröt. Jag var otydlig i min målsättning, mitt varför och inte tillräckligt motiverad. Var stolt över det du ändå genomförde, för nästa gång kommer du garanterat längre.

Många dömer sig själva, skambelägger sig själv och trycker ner sig själv när vi inte klarar av de mål som man vill genomföra. Ställ dig hellre frågan varför. Varför lyckades jag inte hela vägen, vad gjorde jag för fel? Lär dig på dina misstag, då snackar vi personlig utveckling.

Ett mål

Ett mål för mig ska vara något konkret, något som du vill genomföra och nedskrivet. Det behöver vara tidsbundet och mätbart. Vad innebär då det? Du skriver ner ditt mål, det du vill uppnå på ett papper eller som jag i en bok om mig själv. Vad är det du vill uppnå och varför vill du uppnå detta? Var så tydlig som möjligt med ditt varför. Var ärligt och transparent med dig själv.

Ett tips på hur det kan se ut

Mitt mål – Jag ska äta Carnivore i 14 dagar som ska starta vecka 44.

Varför vill jag äta Carnivore i 14 dagar? För att jag vill städa min kropp, jag vill må bättre då jag har en uppblåsta mage som bråkar med mig. Jag har alla mina allergier som blir så mycket bättre när jag äter en strikt carnivore. Nu den sista tiden har jag varit för liberal som gjort att min kropp reagerar negativt dvs jag får mer ont i kroppen och jag vill må bra. Jag vill ha en hållbar kropp som håller livet ut och som ställer upp på alla mina äventyr.

Hur ska jag göra för att uppnå mitt mål, rent konkret: Jag ska förbereda all mat i förväg och göra en matsedel samt handla hem de råvaror jag behöver under veckan. Söndagen innan jag startar ska jag göra biffar så att det finns i frysen, allt för att underlätta för mig att klara av att genomföra detta. Matsedeln kommer att sitta på kylskåpet under dessa 14 dagar så att jag klart och tydligt ser vad jag ska äta varje dag.

Lära av dina misstag

Jag misslyckades med min målsättning att äta Carnivore i 14 dagar. Vad tar jag med mig härifrån? Vad har jag lärt mig? Positiv och utvecklande feedback. Nästa gång ska jag vara tydligare med mitt varför, varför vill jag äta Carnivore i 14 dagar. Jag är nöjd över att jag åt Carnivore i 6 dagar, nästan halvvägs.

Ha en fin dag!

Pernilla Lantz signatur

2 kommentarer

 • Ewa Svensson

  Jag tycker Du är duktig och 6 dagar är väl inte fy skam.
  Själv har jag aldrig testat carnivore men vem vet i framtiden

  Ha en fin vecka // Ewa

  • Pernilla

   Tack fina Ewa, vad glad jag blir. Du har helt rätt, 6 dagar är inte fy skam. Du får gärna höra av dig ifall du vill testa Carnivore, så kan jag berätta lite hur jag gjorde.
   Detsamma till dig
   kram P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.