Carnivore 30 dagar, hur gick det?

I torsdags förra veckan gjorde jag min sista dag med Carnivore 30 dagar. Så idag tänkte jag berätta för dig hur det har gått för mig under dessa 30 dagar. Hur har det gått och hur det har förändrat min kropp, för du är väl nyfiken på det?

Anledningen till att jag har ätit Carnivore 30 dagar beror på att jag under våren upptäckte att jag fortfarande har allergier, mot tomat, lax, äggvita och kyckling. Ägg, tomat och fisk har jag haft sedan barnsben men trott att det har växt bort i och med att jag blev äldre. Jag har alltid haft problem med min magen. Den har hela tiden blivit bättre och bättre med de koständringar jag har gjort, Keto och 7 dagars vattenfasta mm.

Med tanke på mina allergier- matintoleranser så har jag en läckande tarm. Läckande tarm innebär att jag har bakterier i min tunntarm som egentligen inte ska vara där. För att bli av med läckande tarm behöver man låta den återhämta sig så att de bakterier försvinner och det gör man enklast genom att äta Carnivore i 30 dagar. Tillbaka till basics, lite så som vi åt i tidernas begynnelse.

Min PT och vän Emelie har stöttat och hjälpt mig genom Carnivore 30 dagar, genom ett kostschema som jag har följt slaviskt. Jag tror att det underlättar den resa jag har gjort, att slippa tänka själv vad jag ska äta. Kontakta gärna Emelie ifall du är nyfiken på att bli coachad genom detta. Du hittar hennes hemsida här.

Vad har hänt under Carnivore 30 dagar?

Jag tycker det har gått otroligt lätt. Jag har inte saknat grönsaker i huvudtaget, förutom sista veckan. Det tror jag beror på att man har målet så nära. Jag har varit mätt och belåten, har kunnat träna på som vanligt. Inte haft några energi dippar eller så.

Min omgivning har givetvis haft åsikter om varför jag gör det, men det är totalt ointressant för mig. Jag gör det här för mig själv och vad någon annan tycker om det struntar jag i. Jag vet att det är bra för mig och det räcker långt för mig.

Ska vi snacka avföring så är volymen väldigt mycket mindre och färre tillfällen än när jag åt grönsaker. Några gånger blev jag lite oroligt men så här i efterhand så var det aldrig några problem. Min mage är lugn och platt.

Innan jag startade Carnivore 30 dagar så tog Emelie kort och mätte mig för att vi skulle kunna se ett resultat. Jag fick även stå på henne våg som räknar ut fett, muskelmassa och vatten i procent. Jag ville inte minska i muskelmassa utan helst öka och gå ner i fettprocent.

Under Carnivore 30 dagar har jag fortsatt att träna som jag alltid har gjort, kört mina pass på gymmet och även kört igång hemma i garaget med träningscykeln. Det har nog blivit ca 5 pass i veckan om inte mer.

Under mina 30 dagar har jag märkt att mitt underhudsfett har runnit av mig. Jag har smalnat av över hela kroppen. Jag har fått en mer tonat kropp. Så det var med spänning när jag träffade Emelie i fredags då vi skulle mäta mig igen och ta kort för att se resultatet.

Hur många cm har jag minskat?

Jag har minskat över hela kroppen men mest kring lår, rumpa och höfter där jag har haft mest fett. Jag har minskat totalt antal cm kring hela kroppen, 38 cm!!

Jag har gått ner från 75,4 kg ner till 70,6 kg. Hemma på morgonen vägde jag 69,8 kg innan jag åt frukost, så jag har gått ner 5 kg totalt under dessa 30 dagarna. Jag har ökat i muskelmassa med 2% och gått ner i fett med 2,9%!!

Vilka resultat, tänk att jag fått dessa resultat genom att äta kött, fisk, bacon och smör.
Rätt coolt eller hur?

Nu under 14 dagar går jag på ett nytt kostschema då jag återintroducerar grönsaker, kryddor och mjölkprodukter mm. Väldigt skönt att ha detta kostschema att följa, så att jag inte går för fort fram, speciellt när jag ska testa tomat, lax. Det gäller verkligen att lyssna på kroppen och se ifall man får en reaktion eller inte.

Jag är otroligt glad och tacksam att jag haft Emelie med som coach i det här läget, utan henna hade det varit tungt. Hon har stöttat och peppat mig under resans gång, hjälpt mig att hålla rätt kurs. Är du även nyfiken på detta med kostschema och coachning, tveka inte att kontakta henne. Jag kan varmt rekommendera henne!

Här kommer lite före och efter bilder på mig!

Före och Efter 30 dagar med Carnivore
Före och Efter
Före och Efter
Före och Efter

6 kommentarer

 • Dessi

  Oerhört intressant och inspirerande! Här sitter jag och vill börja med LCHF igen efter att ha lyssnat på ert senaste avsnitt av Keto-podden. Jag åt strikt LCHF redan år 2007, men har kommit längre och längre ner i sockerträsket de senaste två åren. Min comfort-food stavas bullar och tårta! Men jag blir i perioder väldigt trött och har inte riktigt det här go:et i mig som jag vill få tillbaks. Tack för en inspirerande blogg och pod!

  • Pernilla

   Hej Dessi, tack snälla och vad roligt att du lyssnar på podden! Det är lätt att trilla av hästen men det är bara att hoppa upp igen, du hittar massa härliga recept här på min sida 😉 Bara att höra av dig ifall du har frågor eller funderingar. Ha en fin dag!

 • Helene

  Har blivit inspirerad av dig att köra strikt carnivore 30 dagar. Känner ju till det sedan tidigare men aldrig kommit till skott. Gör det främst för ett jobbigt sug efter framför allt kolhydrater som inte släpper greppet. Förhoppningen är att kunna bryta det. Har tagit hjälp av Emelie som du har rekommenderat.

  • Pernilla

   Hej Helene, va roligt och ett bra beslut. Du kommer att bli av med suget av kolhydrater och verkligen boosta dig själv. Berätta gärna hur det går eller om du finns på Instagram kan vi peppa varandra där!
   Ha en fin kväll!
   //Pernilla

 • Anna Skoglund

  Hej!

  Skulle du säga att det gick mycket extra pengar till att äta carnivore? Är sugen att prova men det känns kostsamt.

  • Pernilla Lantz

   Hej Anna, jag tror inte att kostnaden steg mycket. Hade jag varit själv i familjen gissar jag att det blivit billigare eftersom jag inte köpte något annat än köttfärs, bacon och smör typ. Hahaha men familjen äter grönsaker som är rätt dyra just nu och andra kolhydrater. Ett tips är att köpa storpack så blir det billigare, så kan du frysa in kött om du tänker äta det. Jag gjorde mycket biffar, ca 100 g per biff och 2 skivor bacon till lunch och middag. På helgen festade jag till det med entrecote eller nåt sånt. Åt lite makrill men gillar det inte riktigt men lax/torsk fungerade med strimlad bacon. Jag brukar även titta efter röda lappar när jag handlar för att slänga in i frysen vid ett senare tillfälle. Älskar råbiff och där jag handlar säljer de ut småbitarna billigt då ingen vill köpa de, så gör jag råbiff på det sen.
   Berätta gärna hur det går för dig sen ifall du testar Carnivore. Själv är jag lite sugen på att köra igång igen en period.
   Ha en fin helg
   Kram P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.