Jag bröt min fasta idag!

Idag bröt jag min fasta även fast det var 10 h kvar på fastan.

Anledningen till att jag valde att bryta fastan tidigare är att vi ska åka till Mora i eftermiddag. Vi har nämligen vunnit en tävling med en weekend i Gesunda Bike Park. Så problemet blir då att jag kommer att sitta i bilen när timmen är slagen för att bryta fastan. Vilket gör att det blir lite komplicerat.

Då valde jag helt enkelt att bryta den tidigare. För att få igång magen igen tänkte jag att det blir bra vid frukosten. Då hinner min mage komma igång igen och allt är frid och fröjd.

Denna gången funkade min 5 dagars fasta väldigt bra, det var bara på dag 3 som jag kände att det var lite tufft. Annars har det gått riktigt bra. Det enda jag har känt av som har irriterat mig är att från dag 3 har min kropp, som jag antar, försökt att reparera min skada i längdryggen. Vilket har gjort att jag har haft sjukt ont i ryggen. Jag har känt mig stel och haft ont hela tiden. Vilket har resulterat att jag har sovit väldigt dåligt de två sista nätterna.

Mina värden

Mitt blodsocker har sjunkit väldigt mycket från 4,8 mmol/l ner till 2,3 mmol/l som lägst. Blodketonerna steg från 0,8 mmol/l upp till 7,9 mmol/l som högsta. Har även blåst i min Ketonix och där har jag blåst från 22 hela vägen upp till 112, vilket är förbi max graderingen.

Under hela tiden har jag känt mig precis som vanligt. Har haft samma energi som alltid. Vaknat innan klockan, sovit bra förutom de sista nätterna pga ont i ryggen.

När jag bröt min fasta valde jag att äta en smörrik äggröra med två bacon skivor och jag kan säga att det smakade ljuvligt. Jag nöjt verkligen. Det man ska tänka på när man bryter en lägre fasta är att tugga långsamt och noga. I vissa fall kan man få ont i magen ifall det är något som är svårsmält.

Nästa fasta

Nästa gång jag kommer att göra en längre fasta blir någon gång efter årsskiftet. Det jag kommer att fortsätta med som tidigare är min 24 h fastor en gång per vecka.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.