Gesunda Bike Park, Mora

Nu i helgen var vi på Gesunda Bike Park i Mora. Vi plockade ut vår vinst genom Bikes N´Brains som vi vann då vår granne Linda anmälde oss till tävlingen.

Tyvärr började inte vår resa så bra, men på totalen hade vi en trevlig helg alla vi som åkte upp. Genom Bikes N´Brains vann jag och Anders en weekend på Gesundaberget och två dagar Downhill körning. Eftersom vi var 7 stycken som ville åka upp så uppgraderade vi vår rum till en stor stuga istället. Allt toppen än så länge!

När vi har kommit halvvägs upp till Mora upptäcker vi att de inte har Bike Parken öppen på fredagar längre, plus att deras sittlift har gått sönder. De kommer enbart att köra med knappliften och denna knapplift går enbart upp till halva backen.

Vi alla blev väldigt irriterade eftersom jag har haft dialog med dom just pga vår vinst och att vi är ett helt gäng som åker upp just för att köra downhill hos de. Så enkelt de hade räddat upp situationen men valde att vara tysta om det. Irriterande!!

Lindvallen

Så vi fick helt enkelt tänka om. Istället för att ha kört downhill i Gesunda på fredagen drog vi istället tidigt på morgonen till Lindvallen. Där körde vi alla hela dagen trots att det kom lite regn och blåste kalla vindar. Kändes verkligen som att hösten var på intågande.

Jag fick kört en ny led i Lindvallen som jag inte vågade köra tidigare, Charter. En flowig led med många hopp. Perfekt led för mig att öva på att hoppa med min MTB. Givetvis passade jag på att spela in en film. Du ser den här nedanför.

Gesunda

På lördagen kom Johan upp från Bikes N´Brains upp till oss i Gesunda. Körde lite coachning med mig och Ki. Därefter övade vi på det vi fått lära oss genom att köra en led om och om igen.

Fick några bra tips om att trycka ner hälarna ännu mer när jag kör utför. Slappna av i överkroppen och händerna då man känner att man har en bättre balans. Japp, det är mycket man ska tänka på.

Om jag ska sammanfatta själva dagen i Gesunda så kändes den väldigt tråkig. Jag antar att jag känner så pga att inte hela backen var öppen. Lederna var korta. Det som vägde upp hela helgen är Lindvallen och att Johan kom förbi och coacha oss lite.

Johan är duktigt på det han gör och väldigt pedagogisk. Han förklarade nog samma saker som Anders har sagt till mig, men ändå på ett annat sätt så att jag verkligen förstod. Johan håller kurser i hela Sverige för folk som är intresserade av att lära sig köra enduro. Så är du intresserad, så spana in hans hemsida eller hans facebook sida för kurser nära dig.

Här kommer lite bilder från helgen!

Hela familjen Lantz, Ki och Johan innan vi gav upp för dagen.
Utsikten från vår stuga
Vincent kör en Jumpline
Filmen från Lindvallen – Herr Melin och Charter

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.