Bokrecension – Frisk. Lugn. Utvilad. Stark. Hela Livet av Benny Ottosson

Inlägget innehåller annonslänkar för Bokus

Jag lyssnade första gången på Benny Ottosson, förra året på LCHF-Events helg i Säffle och tyckte att han var väldigt rolig när han framförde sin föreläsning. Benny och jag har helt klart samma åsikter och intressen om kost och hälsa.

Till detta året har Benny skrivit en bok och givetvis pratade jag med Benny om att få göra en bokrecension. Bara titeln tilltalade mig, passar mig perfekt och även alla ni läsare tror jag. Eller hur? Visst vill vi alla bli frisk, lugn, utvilad och stark hela livet?

Man kan säga att boken är uppbyggd i olika block, så som rubrikerna är nedanför. Under varje block finns underrubriker som gör det enkelt att komma tillbaka till ett visst kapitel som man vill läsa ytterligare en gång.

Varva ner

Den här boken är perfekt för dig som bestämt dig att du vill få till en förändring. Du får bra verktyg som hjälper dig att varva ner i form av andning, stress, detoxa från digtala prylar och mindfulness. Du får helt klart en bra grund i hur allt hänger ihop. När jag läste Varva ner, upptäckte jag att min andning kan verkligen bli bättre. Jag andas nämligen uppe i bröstet och inte tillsammans med magen. När jag satt en stund och övade blev jag tillslut yr i huvudet. Haha lite för mycket syre helt plötsligt!

Ät klokt

Check på den, här har inte jag några problem. Jag eller vi äter redan ren och naturlig mat utan socker, stärkelser och gluten. Du får lära dig allt om bra och dåligt fett, kolhydrater och varför huvudvärk kan vara vätskebrist. Han tar även upp det som jag precis har börjat med, nämligen fasta.

Rör på dig

Det handlar inte om att gå på gym utan att få till en rörelse varje dag. 10 minuter promenad är ca 1 000 steg. Vi ska sträva mot att gå 10 000 steg per dag. Då gäller det att gå i trapporna istället för att ta hissen. Här får du väldigt många bra tips från Benny. Det finns även ett program med övningar som man kan göra hemma i vardagsrummet. Perfekt eller hur?!

Sov gott

Alltså här skrattar jag högt när jag läser om Benny och hans fru, hennes kommentar när det är lite för kallt i sovrummet. Genast tänker jag på när jag säger typ samma sak till min man Anders. Även vi har ingen värme på i vårt sovrum och på vintern kan jag säga att det är KALLT! Men jag håller helt med vi behöver sova gott och det gör vi när det är svalt i sovrummet.

Sammanfattning

Det är en väldigt bra bok som lyfter fram sådant som jag tycker är viktigt och jag hoppas att ni också kommer att läsa den. Bra tips på övningar, bra information om hur kroppen fungerar och hur den reagerar på socker, stress, kolhydrater och mycket mer. Det jag tar till mig är fram för allt andningen, fastorna som jag redan gör och att sova gott. Detoxa från alla digitala prylar som kan störa sömnen och inte träna för sent på kvällen.

Du kan hitta bokan via denna länk hos Bokus. Jag hoppas att du uppskattar den lika mycket som jag har gjort. En bok man ska läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.