Gulaschsoppa med kyckling i Crock-Pot Express

Förra veckan testade jag att göra en Gulaschsoppa i min Crock-Pot Express och gissa om det blev gott!?! SUPERGOTT!

Eller rättare sagt jag gjorde den nog lite mer som en kycklingsoppa eftersom jag hade lite små trötta grönsaker hemma som jag också slängde ner, champinjoner. Allt tog inte mer än 30 minuter att göra typ.

Grovhackade allt och slängde ner i Crock-Poten och ställde in på Meat/stew och 20 minuter. Klart!

Gulaschsoppa i Crock-Pot Express

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Måltid Middag
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 2 st Gul lök
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 st Gul paprika
  • 1 st Röd paprika
  • 600 gram Kycklingfile
  • 2 dl Grädde
  • 2-3 msk Kycklingfond
  • 0,5 dl Tomatpure
  • 2-3 msk Paprika pulver
  • salt, peppar
  • 2 st Lagerblad

Instruktioner
 

  • Börja med att grovhacka alla grönsaker och lägg ner i pottan
  • Ta sedan ner alla kryddor och grädde.
  • Sist lägger du den de grovhackade kycklingbitarna och rör runt i potta så att all kyckling får kryddorna på sig.
  • Ställ nu in pottan på Meat/stew och 20 minuter
  • Låt den stå och släppa på trycket innan du öppnar ventilen. Ca 15 minuter så är det lugnt
  • Servera till en klick gräddfil eller creme fraiche och strössla lite persilja över.
  • Har du en vanlig potta så hade jag kört den på lågtemperatur och ca 3 timmar.
Keyword Crock-Pot Express

2 kommentarer

  • Göran Malmros

    Har laddat min CPE med alla ingredienser. Jag tog dock bara 1 msk paprikapulver. Jag tycker 2-3 msk låter väl mycket, undrar om det inte ska vara 2-3 tsk i receptet?

    • Pernilla

      Hej, det ska vara 2- 3 msk i receptet men det kommer garanterat att funka även med 1 msk. Det jag märkt är att man får krydda mycket mer rent generellt när man gör mat i CP. Hoppas det smakar gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.