Högbo Bruk – MTB cykling i Sandviken

Under vår semester passade vi på att cykla MTB hos Högbo Bruk i Sandviken. När jag läst om det, så har de fått väldigt mycket beröm för att de är ett fint område med massa goa leder som man kan cykla MTB på.

Så när vi ändå var i Falun så tog vi en dag och åkte till Högbo Bruk i Sandviken. Det tar inte mer än 1 h att köra från Falun till Sandviken. Anders bror Tomas och hans fru Pernilla följde med oss tillsammans med deras grannar. Vi blev ett gäng på 9 st inkl barn.

Eftersom jag skulle träna inför Cykelvasan så valde Vincent att cykla med Tomas och gänget medan jag och Anders drog iväg på deras slinga som heter Vasa. Den finns som både 30 och 45 km men eftersom jag var lite sliten i benen blev det 30 km slingan.

Väldigt fina och bra slingor har de kring deras område. Både för nybörjare och elit. De har även en teknik bana där man kan öva på att köra pumptack eller cykla över och nedför hinder.

Kring deras område finns även bad möjligheter, cafe, små butiker och resturang vid hotellet. Vi valde att äta lunch på Högbo Qvarn. Ett jättemysigt Cafe precis vid ån, deras Ceasarsallad med kyckling var magisk!

Vi alla var supernöjda med dagen, det fanns liksom något för alla. Tror nog att alla kände att hit kan vi åka igen i framtiden. Lite långt för oss att åka men Tomas och gänget kommer nog att göra det.

Kan varmt rekommendera att cykla i Högbo Bruk, sjukt fina slingor i olika svårighetsgrader. Så bor du i närheten måste du bara ta dig en tur där!
Här kommer lite bilder från dagen,
Anders tar en bild på mig när vi cyklar slingan Vasa – 30 km.
Jag i action, någonstans i skogen
Så himla kul att cykla stig!
Högbo Qvarn – Cafe vi åt lunch på.
Jag och Vincent efter att vi hade badat i våra cykelkläder
Vincent på teknikbanan
Jag, Vincent och Anders (Tomas granne)
Otroligt vackert vid Högbo Qvarn, där vi åt lunch
Min Ceasarsallad – mums!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.