Kyckling i Dijonsås och stekt Blomkålsris

När jag kom hem i måndags efter mitt benpass på gymmet hade Anders redan lagat maten. Det blev en supergod kyckling i dijonsås och stekt blomkålsris till.

Jag säger bara mums, så himla gott. Tyvärr tyckte Vincent, sonen, att det var lite för starkt med dijonen men han åt ändå upp det. Vilket var bra!

Receptet hittade jag i Anne Aobadia kokbok, Vardagsgott med LCHF. Vi hade i allt i receptet men vi lade till philadelphia ost för att tjocka på såsen lite. Hur gott som helst!

Kyckling i Dijonsås

Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4

Ingredienser

  • 1 st Blomkålshuvud
  • 700 gram Kycklingfilé
  • 2 msk Smör
  • 3 dl Grädde
  • 2 msk Dijonsenap
  • 1-2 msk Äppelcidervinäger
  • 3-4 msk Philadelphia Ost
  • Salt, peppar

Instruktioner

  1. Börja med att riva blomkålshuvudet och lägg i en stekpanna tillsammans med lite smör

  2. Dela kycklingen i mindre bitar så går det lite fortare att tillaga.

  3. Bryn den i smör på medelhög värme.

  4. Tillsätt grädde, dijonsenap, äppelcidervinäger, salt och peppar

  5. Låt koka upp och rör runt.

  6. Därefter har du ner Philadelphia osten och rör runt så att den smälter

  7. Smaka av ifall det behövs mer salt och peppar. Låt de nu stå och små puttra och under tiden steker du blomkålen. Ha även i salt och peppar här.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.