Falsk Potatissallad eller zucchinisallad

Falsk potatissallad är otroligt gott och enkelt att göra, även kallad Zucchinisallad eftersom den är gjord på zucchini. Vad passar inte bättre nu när det börjar bli säsong i trädgården på just zucchini.

Igår var jag över och vattnade hos min granne Linda och hon har odlat zucchini i mängder. Upptäckte att två zucchini började bli lite stora. Vattnar man hos grannen så får man stjäla med gott samvete eller hur? så jag plockade med mig två styckna zucchini.

Plockade fram mitt gamla recept från 2018 och gjorde den mer keto. Eftersom det gamla receptet är gjort med gröna ärtor plockade jag bort det. Istället hackade jag kapris och purjolök. Smörstekte zucchini som tidigare och blandade samman allt i en skål. Valde persilja istället för gräslök eftersom min såg inte så fin ut i trädgården. Så egentligen blev det ett helt nytt recept för falsk potatissallad och god blev den!

Falsk Potatissallad – Zucchinisallad

Pernilla Lantz
Perfekt att ha till sommarbuffen!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Sverige
Portioner 2
Kalorier 1 kcal

Equipment

  • Skärbräda
  • Skål
  • Stekpanna

Ingredienser
  

  • 1-2 st Zucchini – två små eller en stor
  • 5 cm Purjolök
  • Smör att steka i
  • 2-3 msk Majonnäs
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 1 msk Kapris
  • 1-2 tsk Persilja

Instruktioner
 

  • Börja med skära zucchini i små tärningar, ca 1 cm tjocka.
  • Smörstek zucchinin i ca 3-5 minuter, tills de blir mjuka men inte brända. Häll up de sedan i en skål så att de får svalna och släppa den vätska de har i sig.
  • Hacka persiljan, purjolöken och kaprisen i små fina bitar som du önskar under tiden zucchinin svalnar.
  • Blanda det som du precis har hackat tillsammans med dijonsenap och majjon.
  • Därefter lägger du över zucchinin, men tänk på att inte få med den vätska som zucchinin har släppt.
  • Blanda allt samman i skålen eller burken du gjort den i och ställ in i kylen en stund innan du serverar det tillsammans med en köttbit, fisk eller något kallskuret.
    Perfekt till sommarbuffén!
Keyword Tillbehör
Börja med att hacka allt, persilja, purjolök, zucchini och kapris – även om den inte är med på bilden.
Smörstek zucchini på svag värme, den ska inte brännas utan bara bli mjuk.
Kryddblandningen typ, purjolök, kapris och persilja.
Allt blandat i en skål som jag sedan ställer in i kylen.
Ugnsbakad torsk med falsk potatissallad blev min lunch denna dag!
Kotlett med falsk potatissallad, oliver och en klick beasås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.