Böcker till semestern!

I samarbete med Bokus
När jag har semester brukar jag plöja igenom en massa böcker. Det är så himla skönt att bara ligga i skuggan och läsa en spännande deckare eller kriminalroman. Har du bunkrat upp med dina favoriter?

Första boken som jag har läst nu i sommar är Mari Jungstedt kriminalroman Innan molnen kommer. En grymt bra bok som endast tog mig två dagar att läsa ut. Den handlar om en spansk åklagare som är gift med en svensk. Han hittas död i en ravin i bergsbyn Ronda ovanför Marbella Spaniens solkust. Lisa som är lärare har precis flyttat till Spanien från Sverige, hon ska börja om efter att ha blivit dumpad av sin man för en yngre kvinna. Lisa träffar en spansk polis och tillsammans börjar de nysta i alla dessa mord.

Den är riktigt bra och spännande. När jag läste den kunde jag inte släppa den riktigt utan satt med den konstant och läste.

Den andra boken som jag har köpt är Tove Alsterdal, Rotvälta. Den har blivit årets bästa svenska deckare 2020. Än har jag inte hunnit läsa den men ska så fort min man Anders har läst ut den.

Så här står det om den hos Bokus: Olof var bara fjorton år när han erkände mordet på en tonårsflicka, Lina Stavred. Han skickades bort och familjen bröt all kontakt. Tjugotre år senare svänger han av E4:an i Ångermanland, in på småvägarna som leder till hans barndomshem. I duschen hittar han sin pappa död, mördad med en jaktkniv. Polisen Eira Sjödin har just återvänt till uppväxtens Kramfors för att ta hand om sin dementa mamma. I undersökningen av mordet på Olofs pappa kommer hon allt närmare sitt eget liv. Eira var nio år när Lina mördades. Olof var pojken i hennes mardrömmar.

Tänkte även hinna med att läsa Katrine Engberg, Krokodilväktaren. Det är den första delen i en dansk kriminalroman om svek, hämnd och övergivna barn.

Så här står det om boken hos Bokus: En tidig morgon hittas en ung kvinna mördad i sin lägenhet. Det blir inledningen på en mardröm för alla i det slitna bostadshuset. Liksom för polisinspektörerna Jeppe Kørner och Anette Werner som får ta sig an fallet. Kvinnan har ett fått ett mönster ristat i ansiktet, och de vill snabbt hitta den skyldige innan vetskapen och paniken sprider sig. Men utredningen går trögt. Ända tills det visar sig att kvinnans hyresvärd håller på att skriva en deckare där mordet finns exakt återgivet. Vem kan ha läst den och låtit en grym fantasi bli verklighet?

Sista boken som jag har med mig på min semester är Kamilla Oresvärd, Brudslöjan. Även denna en kriminalroman. Som du kanske förstår så älskar jag kriminalromaner. Brudslöjan är den första delen i Vargönserien där vi får möte udda karaktärer från trakten, gåtfulla mysterier som Mona Schiller ska lösa men döljer även egna mörka hemligheter.

Som du förstår har jag en heldel böcker med mig på min semester. Hinner jag inte läsa alla på semester så kommer jag att krypa upp i fåtöljen hemma framför kaminen och läsa vidare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.