Dags för lite Bike Park i Vallåsen!

I torsdags, Kristi Himmelfärds dagen drog hela familjen Lantz ner till Vallåsen för att köra lite Bike Park. Så himla roligt och utvecklande för en själv som cyklist. Mitt fokus skulle ligga på kurvteknik, att våga använda cykeln.

Vallåsen Bike Park ligger strax söder om Laholm, inåt landet så att säga, Våxtorp rättare sagt. Det tar inte mer än max 2 h att köra ner från Lindome till Vallåsen. Eftersom man åker motorvägen ner till Laholm så går det rätt fort och i torsdags var det lugnt i trafiken. Rätt skönt!

Vallåsen har 10 leder, en sittlift och en bygellift igång under säsongen. Jag åker alltid sittlift, bygelliften har jag inte vågat mig på ännu. Förra året fick jag hjälp några gånger i sittliften med att lyfta på min MTB, då man var ovan men nu har jag inga som helst problem att få på den.

I torsdags började jag och Vincent med att värma upp, genom att köra V-Line. Det är en fin uppvärmning led som både nybörjare och elit kan köra. Här får man chansen att öva upp sin kurvteknik, det finns berms och rolers i snäll lutning som man kan öva på. Jag spelade in just V-Line, när jag körde den i torsdags så att även du kan få hänga med och se hur det går till 😉

Min favorit från förra året är Spruffs. Det är också en nybörjarled fast med lite mer sten och stök, den är maskingrävt spår med små hopp, där allt är rullbart. Här upptäckte jag då jag spelade in, att det var några nyheter i spåret. Lite kul! Spruffs tycker jag är kul eftersom den har väldigt mycket av det mesta. Något jag behöver öva upp i år, är att våga hoppa. Våga lite på att jag och min Orbea fixar det tillsammans. Som du ser på filmen så ”sväljer” jag vissa hopp. Tar sjukt mycket energi utav mig och mina ben ;-).

När vi kom ner till Vallåsen var det strålande solsken men efter 1,5 h drog ett busväder in med regn och åska. Det regnade en stund innan det sprack upp igen och blev ännu varmare. Så det gjorde inget att det regnade en stund, blev en naturlig kaffepaus eller lunchpaus för oss.

Jag hade packat med Ketobollar med hasselnötskräm (innehåller dadlar och extra energi till mig), pannkaka till Vincent och Anders. Grädde hade jag även med mig, så köpte vi kaffe på plats men kommer ta med mig en termos nästa gång. 20 sek för en liten pappmugg med nescaffe, inte okej!

Vallåsen hade öppet till kl 16:00 och vi körde för fullt enda fram tills dess. Vi var både nöjda och trötta när vi satt oss i bilen igen och körde mot Lindome igen. Tog inte långtid förrän Vincent somnade i baksätet.

Sitter i sittliften, min cykel hänger vid sidan om!
Vincent och Anders är framför mig
Fikapaus i solen, ladda lite energi – Ketobollar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.