Biff Stroganoff
Det var väldigt längre sedan jag gjorde någon i min Crock-Pot så nu i helgen gjorde jag Biff Stroganoff. Snacka om att det blev gott, tror nog både jag och Vincent satt med sked för att få upp det sista. Haha då har man lyckats 🙂
När jag var lite tror jag att min mamma gjorde Biff Stroganoff men jag minns inte att det var så här gott. Jag kommer garanterat att göra detta igen och inom en snar framtid. Har du inte en Crock-Pot går det perfekt att göra det i en vanlig kastrull, lågvärme på spisen och låt den stå några timmar.
Måste nog säga att det är väldigt smidigt att ladda Crock-Poten, som i söndags. Jag skulle iväg på träning kl 10, Anders och Vincent hade klättring, så jag laddade Crock-Poten innan jag drog iväg på träningen. Körde ett pass på utomhus inför tävlingen den 1 april. Hem och duscha, lite lunch och sen iväg för att veckohandla. Kommer hem och hela huset luktar ljuvligt, man vill äta middagen på en gång fast klockan bara är 14.00.Haha
Biff Stroganoff
Ingredienser
- 600 gram grytbitar av nötkött
- 1 gul lök
- 15 st champinjoner
- salt , peppar, paprikapulver
- 3 msk tomatpure
- 2 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 2 tsk dijonsenap
- lite smör
- 2 dl créme fraiche eller grädde
Instruktioner
- Skiva champinjonerna och lägg ner i din Crock-pot.
- Skiva den gula löken, (eller finhacka den ifall du har en känslig son mot just lök 🙂 så gjorde jag). Lägg ner i Crock-Pot.
- Lägg i de andra kryddorna som smör, tomatpure, paprikapulver, kalvfond, dijonsenap och vatten. Rör runt så att det blandas.
- Lägg även ner köttet i Crock-Pot.
- Ställ in på låg temperatur och tiden på 6-8 timmar. Jag körde på 6,30 timmar.
- När det är ca 20 minuter kvar rör du ner créme fraiche eller grädde.
- Servera med blomkålsris eller som jag gjorde finstrimlad vitkål.
- Vincent fick ris till sin portion.
Hoppas ni tycker lika mycket om den som vi göra, smaklig måltid.
En kommentar
Pingback: