Fiskbiffar på vitkålsbädd

Vincent älskar lax, därför äter vi rätt ofta fisk i vår familj. Det bästa han vet är lax i ugnen eller stekt lax med potatis och min dillsås. Då äter han tills det kommer ur öronen på honom 🙂

Men i måndags testade jag att göra fiskbiffar på vitkålsbädd, dock fick han potatismos till men jag fick tummen ner. Inte lax enligt honom…. hahah ungar!

Men som tur var hade jag stekt en “vanlig” laxbit till honom, så det blev inga sura miner. Själv tyckte jag att de blev väldigt goda och saftiga.

Tror att jag gjort något liknande för väldigt längre sedan men då hade jag nog ingen rödlök och créme fraiche i smeten. Vill man kan man krydda till de med lite chili eller varför inte med lite citronskal eller varför inte en aioli med citron/lime!

Fiskbiffar på vitkålsbädd

Portioner 4

Ingredienser

  • 4 st laxbitar
  • 1/2 burk créme fraiche
  • 1/2 röd lök - finhackad
  • salt , citronpeppar
  • smör
  • Vitkål

Instruktioner

  1. Börja med att finhacka rödlöken och lägg ner i en matberedaren.
  2. Lägg i créme fraichen och salt, peppar.
  3. Skär laxen i mindre bitar och lägg ner i matberedaren.
  4. Kör runt tills det blir en smet.
  5. Blött dina händer, använd en sked för att ta upp en "klick" fisk och forma till biffar.
  6. Stek det i rätt hög värme i rikligt med smör, ca 2 minuter på varje sida.
  7. Strimla vitkålen fint, nästan som spaghetti och lägg upp på din tallrik.
  8. Vill man kan man även blanda ner lite spenat.

Dillsås

denna gör jag lite på ett ungefär....
Portioner 4

Ingredienser

  • 4 dl grädde
  • 100 gram philadelphia ost
  • 2 msk fiskfond
  • salt , vitpeppar, dill

Instruktioner

  1. Koka upp grädden och tillsätt alla kryddor, fond och philadelphia ost.
  2. Rör runt och sänk värmen, smaka av med salt, peppar.
  3. Låt sjuda på 1:an tills du är klar med maten. Ju längre tid den står, desto godare blir den.
Min lilla matberedare 🙂
Fisksmeten
Fiskbiffar, klara att stekas
Har ni också ont om plats på spisen?

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.