Biff Stroganoff med blomkålsris

Biff Stroganoff utan tomat

Idag tänkte jag dela med mig utav mitt recept på Biff Stroganoff utan tomat eftersom jag är allergisk mot just tomat. Blev hur gott som helst!

Som jag nämnt tidigare så är jag allergisk mot tomat, så nu måste jag lära mig att laga mat utan tomat. Förhoppningsvis blir det enkelt, om inte annat får vi hålla tummarna för det. Svårast blir nog när man är ute på restaurang och man inte riktigt vet om det man beställer innehåller tomat eller inte.

Förra veckan gjorde jag om mitt recept för Biff Stroganoff och det blev riktigt bra, om jag får lov att säga det själv. Du hittar mina Biff Stroganoff recept här i original.

Den här gången gjorde jag den i min Crock-Pot Express, tryckkokade den och vid sidan om gjorde jag en gräddsås som jag sedan lyfte över köttet i. Så man kan säga att jag gjorde det enkelt för mig. När man gör mat i Crock-Pot så behöver man oftast öka på med mer krydda eftersom det har en tendens till att försvinna…. varför vet jag inte. Jag ökar alltid på och sedan lite till 😉 annars tycker jag att det inte smakar något. hahah

Här kommer recepten,

Biff Stroganoff med blomkålsris

Biff Stroganoff utan tomatpure

Pernilla Lantz
Funkar utan tomatpure, upptäckte nämligen att jag är allergisk mot just tomat.
Förberedelser 8 timmar 15 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Total tid 8 timmar 50 minuter
Måltid Middag
Kök Sverige
Portioner 4
Kalorier 1 kcal

Equipment

 • Crock-Pot

Ingredienser
  

 • 600 gram Lövbiff
 • 2 st Vitlöksklyftor
 • 1 st Gullök
 • 3 msk Kalvfond
 • Salt, peppar, paprikapulver – mycket
 • 1 klick Dijonsenap
 • 25 gram Smör

Instruktioner
 

 • Strimla lövbiffen och lägg ner i din Crock-Pot
 • Därefter lägger du ner alla kryddor, smör och lökar.
 • På med locket och ställ in på Meat/Stew, det blir då hög och så ändrar du till tiden till 35 minuter.
 • När den är klar, låter du den vila i ca 15 minuter så att trycket går ner.
 • Under tiden kan du koka en gräddsås som du sedan lyfter över köttet till och låter sig gotta sig i. Jag serverade även blomkålsris till men välj de tillbehör du önskar.
Keyword Kött
Brunsås
Till recept
Biff Stroganoff med Blomkålsris
Biff Stroganoff med blomkålsris
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.