Ugnsgrillad Kyckling

Nu i helgen hade jag ingen fantasi vad vi skulle äta, så varför inte göra ugnsgrillad kyckling. Ibland är det bra att gå igenom frysen, istället för att köpa färsk kyckling.

Som tur var hittade jag 4 st kycklingfilé som vi ugnsgrillade med lite vitlöksmarinad, till den serverade jag smörstekt broccoli och en grönsallad med tomat och avokado. Enkelt och så himla gott.

Ugnsgrillad Kyckling

Portioner 4

Ingredienser

  • Olivolja
  • salt peppar
  • st vitlöksklyftor
  • Tamari Soja - en skvätt
  • 4 st kycklingfilé
  • sallad
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 avokado
  • 1 broccoli

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Dela kycklingfilé i lagom storlekar
  3. Blanda samman 2 st utav vitlöksklyftorna - pressade, en skvätt olivolja, tamari soja, salt och peppar.
  4. Lägg ner kycklingbitarna och rör runt. Låt stå och dra en stund innan du lägger upp de i en ugnssäker form.
  5. Ställ in tiden på ca 15 - 20 minuter beroende på hur stora bitar du har.
  6. Under tiden smörsteker du broccolin som du redan har finhackad.
  7. Pressa ner den sista vitlöksklyftan över broccolin och rör runt.
  8. Låt stå och småputtra under lock tills de har mjuknat lite.
  9. Servera en grönsallad till med avokado, tomater och en skvätt olivolja över.

Klart att servera!

 

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.