Pernilla på en MTB vid toppen på Änggårdsbergen

MTB tur i Änggårdsbergen!

I söndags var det helt underbart väder ute så det blev en MTB tur i Änggårdsbergen. Helt magiskt och så himla skönt att få komma ut och lufta både mig själv och min MTB. Passade även du på att lufta dig?

I söndags vaknade jag upp till strålande solsken, klarblå himmel och vad passade inte bättre än en MTB tur i Änggårdsbergen tillsammans med vänner. Jag och Anders drog iväg till Änggårdsbergen strax efter klockan 10 på förmiddagen där vi möte upp Kristian och hans son Theo. Vi alla var supertaggade för en skön tur i lugnt tempo med mycket snacka och skönt häng.

Det som är så himla skönt med Änggårdsbergen är att det finns cykling för både nybörjare och till elit eller vad säger man 😉 Jag älskar att cykla i Änggårdsbergen, det är nästan aldrig blött där så som det kan vara i Delsjön eller Sandsjöbacka. Lackarbäck kan i och för sig vara torr men mycket stenhällar som kan vara glashala.

Änggårdsbergen har allt från flowiga stigar till downhill spår. Oftast cyklar man upp på de ”större” stigarna eller gruslederna upp till toppen och utgår därifrån. Även om Änggårdsbergen är liten till yta finns det hur mycket roligt som helst. Jag älskar verkligen att cykla där!

Det blev en härlig runda på ca 7 km runt omkring i Änggårdsbergen. Fläckvis var det lite halt men det är inte så konstigt eftersom rötterna blir hala utav fukten. Anders och Kristian avslutade med en kopp kaffe och jag åt en ketoboll. Helt enkelt en perfekt söndag 🙂

Är du i Göteborg ska du verkligen inte missa att vandra eller cykla i Änggårdsbergen! Om du är nyfiken på alla MTB områden här i Göteborg kan du läs mer via Göteborgs Stigcyklisters hemsida. De har även dialog med kommunen eller Länsstyrelsen när det gäller stigcykling kring Göteborg. De hjälper även till med att bygga nya stigar och arrangerar ESS när den kommer till Göteborg.

ESS = Enduro Sweden Series, en serie där man cyklar x-antal delsträck på tid. Snabbast ner vinner typ. Deras egna serie heter Svart/Vitt och är en instegs tävling när det gäller enduro cykling. Något som jag är lite sugen på att prova 😉 om jag törs ska väl tilläggas…. Än har jag inte bestämt mig men men vi får väl se ifall jag vågar 🙂

Ha en fin dag!
Anders på en MTB Änggårdsbergen
En vätskepaus innan vi kör vidare på stigen!
Orbea Occam M10 uppställd vid ett träd i Änggårdsbergen
Min Orbea Occam, såå himla snygg!
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.