biffstroganoff

Biffstroganoff – blev riktigt god

Hej, idag har jag och Vincent varit hemma, studiedag på skolan. Så jag har suttit vid köksbordet med datorn…. och Vincent med surfplattan. Ha ha ha måste ha sett kul ut utifrån.

Fast vädret var inte det bästa på förmiddagen men sen efter lunchen så sprack det upp och blev soligt och fint. Då passade vi på att vara ute i solen. Fick jobba klart nu på kvällen istället, men det gör inget.

Till lunch hittade jag i frysen gamla kokosplättar åt mig och vanlig pannkaka till Vincent. Så vi fick en super god lunch med grädde och färska bär, jordgubbar. Mmmmums

Här hittar du receptet på kokosplättar.
Jag tror att jag norpade receptet här eller om det var i någon tidning, kommer tyvärr inte ihåg. Men Åse recept är enkla och goda så där hämtar jag ofta inspiration.

Förresten har jag berättat att Anders och en kompis ska göra en idiot grej…. en 36 h tävling…. WCAR – West Coast Adventure Race….. helt galet men lycka till säger jag bara…. gå in och titta så får ni se. Jag hade inte fixat det. Själv ska jag köra ett lopp med en kompis, vi ska springa 2,1 mil i Skatås…. Salomon Trail Tour oxå helt galet jobbigt. Ska bli intressant och se vad jag springer på för tid. Så även jag ligger i hårdträning…. NOT… men det går nog bra.

Nu på kvällen gjorde jag Biff Stroganoff, första gången jag gjorde detta recept och det blev gott. Fast jag la till lite som vanligt.

Biff Stroganoff med blomkålsris

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Måltid Middag
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

 • 500 gram lövbiff
 • 1 st gul lök
 • 250 gram champinjoner
 • 2 st vitlöksklyftor
 • 2 dl vitt vin
 • 3 tsk dijonsenap
 • 2 msk tomatpuré
 • 1-2 dl grädde
 • 1,5 msk Oxfond
 • en skvätt soja – Tamaris
 • Salt och Peppar
 • 1-2 st Blomkålshuvud, beror lite på hur stora de är

Instruktioner
 

 • Börja med att strimla lövbiffen, hacka löken, dela champinjonerna.
 • Stek allt sedan med rikligt med smör.
 • Lägg över i en gryta, Pressa ner vitlöken, fonden, dijonsenap, tomatpuré och det vita vinet.
 • Rör runt så att allt blandas väl och låt koka upp.
 • Tillsätt grädden, en skvätt soja och Salt, peppar.
 • Sänk värmen och låt stå och småputtra medan du förbereder blomkålsriset.
  Vill du tjocka på såsen kan du reda med philadelphia ost, ca 100 gram
 • Riv blomkålen med ett grovt rivjärn.
 • Stek detta sedan i rikligt med smör, smaksätt med salt och peppar.
 • Nu smakar du av biff stroganoffen och tillsätter salt efter smak och tycke.


Klart att servera. Idag hade jag ingen sallad till annars kan man ju ha det oxå =)

Sen måste jag visa er min kaprifol som jag har fått från min faster, den kommer från Torsåker, där min farmor och farfar bodde. Hon plockade ett skott åt sig själv och lät den växa hemma hos henne i Helsingborg och jag fick ett skott för snart 2 år sedan och se så fin den har blivit. Den klättrar upp för min tall som inte ser så rolig ut men kaprifolen gör att det kommer att se helt perfekt ut. Snart så blommar den oxå….

 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.