Energi

Att hitta tillbaka till rätt energi

Det är alltid inte lätt att hitta tillbaka till rätt energi. Jag har under en längre tid känt mig stressad och för några veckor sedan kände jag att jag gick under ytan. Jag blev helt dränerad på energi, men hur hittar man tillbaka?

Om jag ska backa bandet så har jag under en längre tid känt mig stressad. Så här i efterhand har jag haft en alldeles för tajt schema. Jag har helt enkelt haft alldeles för mycket att göra, både arbetsmässigt och privat. Jag har inte märkt det själv utan det har kommit smygande och till slut tog min energi slut. Pang sa det.

Som jag och Matilda pratar om i dagens poddavsnitt, så gäller det att fylla på sin energi så att den är i rätt balans. Det vill säga, att fylla på med lika mycket energi som det andra tar, dina måsten. Det som hände mig var att jag prioriterade bort min träning. Jag hade inte energi att ta mig till gymmet eller ta mig till skogen för att cykla MTB. Något som jag verkligen älskar att göra och behöver.

Tappat bort mig själv

Jag tappade bort mig själv i det hela. Det som gjorde att bägaren rann över var min vecka i Stockholm. Det var en tuff vecka med många förhandlingar som tog väldigt mycket energi från mig. Sov halvbra och träningen var sisådär. Där och då kände jag inget, men när jag kom hem kände jag mig så himla trött. Jag kände att jag hade slarvat med kosten och struntat i den träning jag älskar.

Det är nu träningen blir ännu viktigare, för det är så jag ”tankar” energi. Jag är van att träna mycket och älskar känslan efteråt när energin bara flödar i kroppen. Jag och min kropp är van att röra på oss. Jag tror mycket även hänger ihop med att jag är i förklimakteriet, vilket gör att jag inte tacklar stress på samma sätt som tidigare och att det är viktigare med återhämtning. Både i form av träning och att få komma ut i naturen som cyklingen ändå gör.

I´m back

Det var först nu denna vecka som jag kände att jag är tillbaka. Nu har jag samma energinivå som jag hade tidigare, jag är inte längre trött när jag vaknar eller efter jobbet. Det var i onsdags som jag verkligen kände just detta, att jag är tillbaka energimässigt. Det var enduroträningen för ungdomarna där jag håller ihop föräldrargruppen som jag kände mig stark och hade galet mycket energi. Skogen och stigcyklingen gav mig så mycket energi tillbaka. Jag var euforisk när jag satt mig i bilen och körde hem efter MTB turen i Änggårdsbergen. Där och då kände jag att jag f#n är tillbaka, det var en grym känsla.

Det är så lätt att trilla dit

Det är så himla lätt att trilla dit och även om jag vet och är påläst om mycket gällande kost och hälsa, så gör även jag fel. Det är så himla lätt att gömma huvudet i sanden och slänga sig på soffan. Jag förstår er alla som inte orkar men det gäller att hitta tillbaka till sin energi. Att göra något man tycker är roligt. Bara att komma ut på en promenad i skogen eller i en park. Lyssna på fåglarna och titta på träden ger så mycket. Vår natur ger oss så mycket tillbaka, bara att vi våga oss ut och stanna upp, andas, tittar och njuter. Testa så får du se vad du får för effekt.

Jag är glad att jag är tillbaka, men det tog ändå 14 dagar från att jag kände mig helt dränerad på energi tills idag då jag känner att jag fixar allt igen. Var rädda om er, lyssna på era kroppar!

Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.