Sixtens Piratgryta gjord i Crock-Pot

WOW, säger jag bara!

Nu i helgen gjorde jag ett recept från Fanny Lindkvist (Lesscarbs.se) nya kokbok, Det stora Matäventyret. Som alltid ändrar jag lite i receptet 🙂

Men jag kan säga att den fick tummen upp av både man och barn 🙂

I Fannys recept så gör man den på spisen, ca 2 timmars kokning medan jag gjorde den i min Crock-Pot. Tog bort alla vätska nästan, hade enbart i 0,5 dl vatten och när det återstod 30 minuter så hällde jag i 2 dl grädde. Jag ställde in pottan på lågtemperatur och 5 timmar. Doftade ljuvligt i huset kan jag säga 🙂

Har du barn och söker ny inspiration så tycker jag verkligen att du ska köpa henne nya fina kokbok, du hittar den här.

Skriv ut

Sixtens Piratgryta gjord i Crock-Pot

Portioner 6

Ingredienser

  • 1 kg Högrev
  • 2 st Gul lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 0,5 dl Vatten
  • 1 tsk Örtsalt
  • 2 st Lagerblad
  • 2 tsk Timjan
  • 2 tsk Oregano
  • 3 msk Tomatpure
  • Salt, peppar
  • 2 dl Grädde Häll i när det återstår 30 minuter av tiden.

Instruktioner

  1. Skär köttet i mindre bitar, ca 1 x 3 cm

  2. Grovhacka löken och vitlöken, lägg ner i Crock-Poten

  3. Tillsätt alla kryddor och vattnet, rör runt så att tomatpure blandas upp.

  4. Tillsätt köttet och ställ in din Crock-Pot på lågtemperatur och 5 timmar

  5. Efter 2 timmar lyfter du på locket och rör runt lite.

  6. När det återstår 30 minuter kvar på din timer, så tillsätter du 2 dl grädde.

  7. Till detta serverade jag blomkålsris och vanligt ris till sonen som inte äter blomkålsris.

  8. Smaklig måltid!

Du kanske även gillar

Kommentera