Sixtens Piratgryta gjord i Crock-Pot

WOW, säger jag bara!

Nu i helgen gjorde jag ett recept från Fanny Lindkvist (Lesscarbs.se) nya kokbok, Det stora Matäventyret. Som alltid ändrar jag lite i receptet 🙂

Men jag kan säga att den fick tummen upp av både man och barn 🙂

I Fannys recept så gör man den på spisen, ca 2 timmars kokning medan jag gjorde den i min Crock-Pot. Tog bort alla vätska nästan, hade enbart i 0,5 dl vatten och när det återstod 30 minuter så hällde jag i 2 dl grädde. Jag ställde in pottan på lågtemperatur och 5 timmar. Doftade ljuvligt i huset kan jag säga 🙂

Har du barn och söker ny inspiration så tycker jag verkligen att du ska köpa henne nya fina kokbok, du hittar den här.

Sixtens Piratgryta gjord i Crock-Pot

Portioner 6

Ingredienser

  • 1 kg Högrev
  • 2 st Gul lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 0,5 dl Vatten
  • 1 tsk Örtsalt
  • 2 st Lagerblad
  • 2 tsk Timjan
  • 2 tsk Oregano
  • 3 msk Tomatpure
  • Salt, peppar
  • 2 dl Grädde Häll i när det återstår 30 minuter av tiden.

Instruktioner

  1. Skär köttet i mindre bitar, ca 1 x 3 cm

  2. Grovhacka löken och vitlöken, lägg ner i Crock-Poten

  3. Tillsätt alla kryddor och vattnet, rör runt så att tomatpure blandas upp.

  4. Tillsätt köttet och ställ in din Crock-Pot på lågtemperatur och 5 timmar

  5. Efter 2 timmar lyfter du på locket och rör runt lite.

  6. När det återstår 30 minuter kvar på din timer, så tillsätter du 2 dl grädde.

  7. Till detta serverade jag blomkålsris och vanligt ris till sonen som inte äter blomkålsris.

  8. Smaklig måltid!

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.