Det stora matäventyret av Fanny Lindkvist, Lesscarbs

Hela helgen och denna vecka har jag gjort en massa goda recept från Fanny Lindkvist, Lesscarbs.se och hennes nya kokbok, Det stora Matäventyret.

En otroligt fin kokbok, massa matnyttig information att plastbanta, E-nummer, vad som är bra att ha hemma i skafferiet. Men framför allt får du massa tips om hur du på bästa sätt kan laga mat med dina barn.

Något som jag tyckte var otroligt bra är det som kommer i slutet på kokboken, nämligen tips för alla dessa rester man får i kylen. Varför inte använda som bas i en annan rätt 🙂 Bra jobbat Fanny!

Blomkålspizza

Nu i helgen åt vi Blomkålspizza med lite skinka, oliver och tomat. Fick tummen upp av maken, men inte av sonen. Vi gjorde den på långpanna, tror att det blir bättre ifall man gör den som små pizzor istället. Botten blev lite mjuk nämligen. Men det som förvånade mig var att pizza-botten inte smakade blomkål i huvudtaget.

Blomkålspizza med skinka, oliver, tomat, soltorkade tomater och fetaost

Chicken Nuggets

Chicken Nuggets, fick tummen upp av oss alla, speciellt sonen vilket var jättekul. Lite pilligt med förberedelserna men klart värt det. Mums! Jag och Anders hade enbart spenat som tillbehör medan Vincent åt lite ris. Detta är perfekt att ha i kylen så att sonen kan äta några när han väl kommer hem från skolan.

Chicken Nuggets med spenatsallad och limemajonnäs

Sixtens Piratgryta

Denna rätt testade jag att göra i min Crock-Pot, ändrade lite i receptet för att den skulle passa till Crock-Pot. Jag tog enbart 1 dl vatten, hoppade över balsamvinäger. Körde den på lågtemperatur i 5 timmar och när det enbart var 30 minuter kvar så hällde jag i 2 dl grädde. Till det serverade jag blomkålsris till oss och potatis till Vincent. Jag säger bara wow, denna kommer jag garanterat att göra många gånger, supergod. Fick även tummen upp av hela familjen.

Du hittar recept här.

Sixtens Piratgryta gjord i Crock-Pot

Guldris med köttbullar

Guldris åt vi som tillbehör till förra veckans köttbullar som jag gjorde i Crock-Pot. Men jag kan tänka mig att man kan ha det till vad som helt, typ kyckling eller kött. Mums!

Jag kan varmt rekommendera hennes nya kokbok. Jag kommer att fortsätta plocka inspiration från hennes nya kokbok, passar mig och min familj perfekt!

Har du nu även blivit nyfiken på kokboken så kan du beställa den via Bokus. Du hittar den här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.