Vem är Pernilla Lantz?

Den frågan fick jag för ett tag sedan från en av er. Hen ville att jag skulle berätta mer vem Pernilla Lantz är?

Först förstod jag inte riktigt vad hen menade men efter ett tag när jag funderat på frågan så tyckte jag att det var en bra idé. Jag kanske har varit otydlig med vem jag är och jag är kanske opersonlig i mina inlägg. Så idag tänkte jag berätta mer för er vem Pernilla Lantz är.

Född i Uppsala

Jag är född och uppväxt i Uppsala i ett område som heter Norra Årsta. Jag flyttade från Uppsala när mina föräldrar skilde sig. Min pappa bor än idag kvar i Uppsala men jag har tyvärr ingen kontakt med honom. Det var sommaren mellan 6:an och 7:an som flyttlasset gick till Falun. Min mamma är från Falun så det var nog naturligt för henna att flytta hem helt enkelt. Min släkt på min mammas sida bor nämligen i Falun. Så vårt flyttlass gick under sommarlovet till 7:an.

Uppväxt i Falun

Jag bodde i Falun fram tills jag blev 23 år, då flyttlasset gick ner till Göteborg tillsammans med Anders. Jag hade några år tidigare träffat Anders genom min bästa kompis Cilla. Jag hade precis pluggat klart och var på väg att söka in på Universitet. Anders hade fått ett jobb i Göteborg efter en tids arbetslöshet. Unga som vi ändå var, hoppade vi på utmaningen.

Jag skulle plugga vidare och började leta utbildning i Göteborg. Lägenhet fick vi vid Frölunda Torg, Stjärnhusen! Jag var inte helt nöjd med den lägenheten om jag säger så.

Vuxen i Göteborg

Tyvärr kom jag inte in på någon utbildning, jag hade sökt in till Socionom men jag kom inte in. Efter 3 månader som arbetslös hittade jag ett jobb hos transportbolaget ASG, som idag heter DHL. 23 år senare så jobbar jag fortfarande kvar. Brukar säga att jag har jobbat på varje avdelning förutom som säljare.

Idag sitter jag som After Sales Coordinator, projektledare, så vet du kanske vad jag gör. Älskar mitt jobb, så himla roligt och stimulerande. I min roll som After Sales Coordinator möte jag olika människor där jag håller i olika workshop eller möten, både via internet eller fysiskt. Älskar verkligen att jobba med människor.

För några år sedan köpte jag och Anders vårt första hus här i Lindome. Ett renoveringsobjekt som jag nu känner att vi verkligen har satt vår prägel på. Det är mitt drömhus, liggande svart panel med en röd ytterdörr. Öppen planlösning med ett stort kök. Perfekt!

Motorcykel vs Moutainbike

Jag har körkort för både bil och MC. Kört MC på väldigt många motorbaner i Sverige och Norge. Har ägt x-antal MC genom åren, senast en Aprilia Tourno 1000. Idag cyklar jag MTB istället för att köra MC, lite samma frihetskänsla och adrenalinpåslag tycker jag!

Förutom att cykla MTB så tränar jag väldigt mycket framförallt styrketräning. Det var något som jag började med efter att Vincent var född. Mitt huvudsyfte med träningen då var att gå ner i vikt efter graviditeten. Gick inte så bra om du frågar mig idag. Jag fick inte de resultat som jag önskade och någongång under 2011-2012 fick jag nog. Jag gillade inte det jag såg i spegeln helt enkelt!

Därefter lade jag om min kost till LCHF. Någon gång under 2013 började jag blogga. Mitt mål då med bloggen var att dela med mig utav de recept jag gjorde. På den tiden fanns det inte alls lika mycket inspiration som det finns idag.

Är du nyfiken på min hälsoresa så läs gärna mitt inlägg om det.

Alla mina inlägg ligger kvar från den tiden och även de recept jag gjorde. De senaste 3 åren har bloggen växt väldigt mycket. Vilket jag är otroligt tacksam för, jag vill verkligen inspirera alla till ett bättre liv och mående.

Vem är Pernilla Lantz?

Om jag ska försöka sammanfatta vem Pernilla Lantz är, så är hon är en driven och självständig kvinna, som verkligen vet vad hon vill. Hon sätter sitt egna mående väldigt högt på prioriteringslistan förutom familjen.

Hon är inte rädd att säga vad hon tycker, något som hon har lärt sig av sina föräldrar. Otroligt strukturerad och planerande kvinna, som ser lösningar istället för hinder. Otroligt positiv och väldigt lätt för skratt.

Låter som värsta jobbansökan 🙂

Mitt mål med min blogg är att inspirera andra till ett bättre mående, få bukt med sin övervikt och en bättre hälsa. Inget är omöjligt, men man behöver bara hitta sitt sätt. Jag vill dela med mig utav härliga, lättlagade recept som funkar för hela familjen.

Än idag funderar jag på vad jag ska bli när jag blir stor. Många tankar i mitt huvud, speciellt ifall jag ska våga ta steget att utbilda mig till hälso-coach. Än törs jag inte riktigt, men jag är där och nosar. Ett steg i rätt riktning som jag gjort, är att jag tillsammans med Matilda Brasar snackar i Ketopodden. Vilket är otroligt kul och inspirerande för mig.

Hoppas att du nu fått en bra bild av vem jag egentligen är 🙂

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.