Vattenfasta – dag 3!

Då är jag nästan halvvägs igenom min vattenfasta, dag 3! Som jag skrev om i söndags så gör både jag och Matilda en långtidsfasta tillsammans. Går förvånansvärt lätt, det är ett kvitto på att jag verkligen är i fettdrift.

I lördagskväll åt jag min sista middag på ett antal dagar. Jag måste få erkänna att det går förvånansvärt lätt, de två första dagarna kände jag ingen hunger i huvudtaget. Eftersom jag drog ner på kaffet tvärt, fick jag huvudvärk första dagen men den var redan borta dag 2.

Nu undrar ni säkert varför jag gör detta och vad det ska vara bra för?

Som jag skrev tidigare så har jag haft borrelia och vill därför ”städa” upp kroppen efter borrelian och den antibiotika kur jag åt i 10 dagar. Den kuren tog inte död på borrelian, utan den tog död på alla andra bakterier också, så nu gäller det att bygga upp den igen. Jag dricker enbart vatten och en kopp svart kaffe under min fasta och jag tar även probiotika. Probiotika tar jag för att boosta mina tarmar med bra bakterier, vill inte få någon överväxt nu efter antibiotika kuren.

Vad det är bra för är att kroppen ”renar” sig, dvs från toxiner. Det stimulerar även ämnesomsättningen och cellproduktionen. Stabiliserar blodsockret, energinivån höjs och immunförsvaret stärks. Förutom att kroppen rensar sig från gifter och andra slaggämnen så förbättras även insulinkänsligheten. Har du högt blodtryck så det kunna förbättras vid fasta, lika så inflammation, reumatism, tarm- och magsjukdomar.

Det jag gillar bäst är att kroppen får vila från mat, dvs mina tarmar hinner återhämta sig. Efter en långtidsfasta så nollställer du din kropp vad gäller din hormoner. Jag får en helt annan känsla till mat, jag njuter av maten på ett annat sätt. Jag känner dofter på ett annat sätt, mycket tydligare och jag känner både hunger och mättnad på ett annat sätt. Det är svårt att förklara, du måste uppleva det för att förstå vad jag menar.

Som sagt vad, så är jag idag på dygn 3 och det går fortfarande väldigt bra. Mitt blodsocker har gått ner till 3,1 som jag hade i morse. Brukar i regel ligga mellan 4,0 – 4,6 på morgonen. Mina blodketoner är uppe på 5,1 i morse och jag brukar ligga i snitt på 1,2-1,5. Viktmässigt har jag gått ner -1,8 kg.

Planen är att jag ska fortsätta fram till lördag och då har jag gjort en fasta på 7 dagar. Det är rätt coolt att veta att kroppen klarar av fungera trots att den inte får in någon energi. Våra kroppar är verkligen otroliga, amazing som Emelie sa till mig.

Visst är det lite tråkigt att inte äta tillsammans med familjen. Vad gör 7 dagar om jag äter tillsammans med familjen de andra 358 dagarna?! Vincent är så pass stor att han bry sig inte om vi äter tillsammans eller inte. Oftast på veckodagarna äter vi alla olika tiden medan helgen är helig, då äter vi tillsammans.

Har du fastat någon gång, dela gärna med dig utav din erfarenhet!

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.