Jag har blivit med växthus!

Förra året köpte jag på rean ett växthus, eller rättare sagt växthusvägg. Och nu i helgen har jag blivit med växthus. SÅ himla roligt, så nu till veckan ska jag göra rent den och planera vad jag ska odla.

Det var i höstas som jag beställde ett växthus, eller mini växthus mot vägg. Jag köpte det via Bygghemma, märke Halls. Den är på 1,3 kvm och alldeles lagom bakom vårt garage/gäststuga. Den är 1,94 m långt, 1,72 m högt och 0,69 m brett. Alldeles lagom! Skulle jag nu tycka att detta är superkul får jag väl investera i ett större växthus i framtiden. Även om vi inte vill bygga ihop ett till 😉

Det var inte lätt att bygga ihop detta växthus. Manualen var inte detaljerad, utan mer förvirrande än någonsin så vi har fått gissa ihop växthuset. Och givetvis fick inte en liten glasruta plats i överkant. Ja, vad gör man? Vi hoppade över det, så får jag antingen beställa från vår lokala glasmästare eller klippa till ett i plast istället. Hmm väldigt många skruv över också…..

Ja, vad säger man. Man får vad man betalar för eller?!?! Hahah men jag är nöjd ändå över mitt växthus. Jag kommer att odla tomat till Anders, chili, paprika, gurka och om jag hittar även aubergine. Ska blir så himla roligt att få odla i ett växthus, ett litet växthus.

Här kommer lite bilder från vårt bygge!

Vincent och Anders fick hjälpa mig att bygga ihop det.
Själva stommen är klar, men saknar glasen.
Klart växthus, nu ska det bara göras rent och sedan fyllas med massa plantor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.