Vårkänslor delux & MTB tur!

Vilken helg vi har haft här i Göteborg, strålande sol och vår i luften. Jag vill inte vara inne, utan ute och greja i trädgården. Rensa, elda och fixa som bara den. Men det är nog lite för tidigt för det men vårkänslor delux har jag om inte annat!

Hoppas din helg varit lika bra och trevlig som min. Har inte gjort speciellt många måsten utan passat på att njuta av livet och ljuset. I lördags vaknade jag strax innan kl 07:00 så jag tassade upp försiktigt så att jag inte skulle väcka Anders. Tog mig en kopp kaffe och läsa tidningen i min ensamhet. Så himla skönt!

När klockan närmade sig 10 så drog jag och Anders iväg tillsammans med våra vänner Ki och Ulricha till Skatås, där vi skulle cyklar en MTB runda. Planen var lugn cykling, länge. Så vi valde att cykla den rundan som jag och Ulricha cyklade vid Cykelvasan. Blev en härligt MTB tur från Skatås motionscentral, bort till Öjersjö mot Mölnlycke och tillbaka till Skatås. Blev en sträcka på 23 km som tog oss ca 3 timmar att cykla. Då med både fikapaus och kaffepaus.

Så himla skönt att få komma ut på stigarna igen. Att inte behöva klä på sig massor med kläder. Älskar våren och det härliga ljuset.

På söndag hade vi ingen plan och när solen väl tittade fram vid 11 så blev både jag och Anders så himla sugna på att dra ut på en MTB tur igen. Bara att väcka sonen, som sover typ jämt. Blev en kort tur till Änggårdsbergen denna gång. Vi utgår från Eklanda och cyklar upp till toppen och tar en massa stigar därifrån.

Grymt bra cykling där men tyvärr alldeles för mycket folk för min del. Det är folk som vandrar, ungar, hundar och annat som tyvärr hamnar i vägen ibland. Vissa blir sura när man kommer, men vissa hälsar glatt. Jag brukar försöka att hälsa på alla jag möter, kanske de är mer positiva till oss som cyklar tänker jag!

Väl hemma igen blev det en kopp kaffe på altanen i solen. Helt underbart, jag satt i t-shirt och barfota. Helt underbart, verkligen vårkänslor delux.

Men sen kom måndagen och vi hade inte mer än 4 plusgrader och råkallt. Hej Mars månad…..

Vi piggar väl upp oss med lite bilder från helgens äventyr!

Skatås Parkeringen
Otroligt vacker natur var det här, någonstans i skogen.
Micropaus innan vi gör entré i Skatås igen
En kopp kaffe i skogen med en LCHF fralla.
Änggårdsbergen, otroligt vackert sken. Synd bara att inte riktiga kameran var med.
Uppe vid toppen Änggårdsbergen
Även jag fick vara med på bild 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.