Hökåsrundan vid Torsby Skidtunnel & Sportcenter

I samarbete med Torsby Skidtunnel & Sportcenter
Igår fredag startade jag och Anders tillsammans med våra vänner Ki och Ulricha att köra Hökåsrunda. En MTB-led kring Torsby Skidtunnel & Sportcenter. Ett riktigt intervall pass delux vill jag lova.

Vi alla vaknade rätt tidigt, så strax efter frukost drog vi vuxna iväg på våra MTB. Vi hade bestämt oss för att testa lederna kring Torsby Skidtunnel & Sportcenter på förmiddagen. Ungdomarna ville köra Pumptrack, vilket är helt okej. Hökåsrundan såg nämligen rätt kuperat ut enl Torsby Skidtunnel hemsida. Det är kanske dumt att köra slut på ungdomarna det första man gör, leden är ändå 10 km.

MTB-lederna som finns i och kring Torsby är i dagsläget ca 30 mil. De har 9 leder som utgår från Torsby Skidtunnel & Sportcenter, som är kvalitetssäkrade Biking Värmland. Det är både motions-och cykelspår så det gäller att visa respekt ifall du möter någon som springer eller vandrar i lederna.

Det är en väldigt fin natur i och kring Torsby måste jag säga. Hökåsrundan är väldigt trevlig och lätt cyklat(förutom uppförsbackarna :-). Inga svåra partier som kräver större teknik mer än att du vågar cykla. Det är lite likt Cykelvasan om jag ska jämföra något. Det är många uppförsbackar och många partier där det ligger spån, vilket gör att det går åt mycket energi att cykla igenom det. Lite som att cykla på sand om du är med på hur det känns.

Vi hade ett skönt tempo, tittade på naturen och tog lite kort på varandra när vi cyklade. Jag hade min Insta360 på mig, så jag spelade in lite under dagen. Så fort jag kommer hem till Lindome imorgon ska jag redigera filmklippen så ska du få se.

Hökåsrundan tog oss ca 1 h 40 minuter att köra, med de stopp vi gjorde. En perfekt förmiddagstur med andra ord, trots att det började snöa. Vi hade snö, solsken och mulet väder under turen, men vi var lika glada för det. Bara vi slipper regn sa vi alla och skrattade!

Här kommer några bilder från Hökåsrundan,

Bild lånad från Torsby Skidtunnel & Sportcenter hemsida på hur turen ser ut.
En lång uppförsbacke
Under vår MTB tur började det att snö!

2 kommentarer

  • Emelie

    Härligt med varierande väder på turen ? Men kanske gött att det inte var 20 grader och stekande sol när det var så mycket uppför ?

    Grymt jobbat!

    • Pernilla

      Haha ja det hade inte varit trevligt med 20 grader varmt och strålande sol. Då hade man nog kroknat direkt 😉 Tack snälla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.