Compressions strumpor

I samarbete med Cykelkraft.se, alla åsikter är mina egna och kan inte köpas!

Jag har provat Compressions strumporna och cykelhandskar från Cykelkraft.se. Cykelkraft har förutom en webbshop även en fysisk butik i Täby. De har ett bredd utbud av cykel-, reservdels- och tillbehörsvarumärken. Men är du som jag en nätshoppare så hittar du deras webbshop här.

Har du provat Compressions strumpor?

I höstas tänkte jag faktiskt köpa just compressions strumpor, men det blev aldrig av utav någon anledning som jag idag inte minns. Men nu har jag testat och måste säga att jag är verkligen positivt överraskad, de är verkligen bra! Märket jag har provat är Endura och finns i tvåpack hos Cykelkraft.se. De är otroligt tunna och sköna, materialet är lycra. Eftersom det inte finns några synliga sömmar så ger de heller inget skavsår som kan bli ibland. Du hittar strumporna via denna länk här.

Cykelhandskar

Eftersom min säsong för MTB ännu inte börjat riktigt så känns dessa ”sommar” handskar lite kalla att använda ute just nu, 🙂 men jag behöver ändå köra in de. Så varför inte testa de på gymmet! De som jag har haft tidigare på gymmet är nog för små eller av killmodell för dessa var mycket bättre. Satt bättre på min hand om jag ska vara ärlig. Märket är Pearl Izumi och har en perfekt avtorkningsyta vid tummen och små gelekuddar i handen. Kommer bli perfekt till sommarens turer på min MTB. Du hittar handskarna via denna länk här.

Gymmet

Eftersom man kan använda compressions strumpor på lite olika sätt, testade jag de först på gymmet. Det var en dag när jag visste att jag skulle köra ben. Värmde upp lite lätt på löpbandet och körde sedan utfall 3 x 12 reps med 5 kg vikter i händerna, knäböj 3 x 12 reps med 20 kg stång på axlarna, benpress (maskin) 3 x 10 reps med 97 kg, sen blev det även lite mage- och ryggövningar.

Compressions strumporna och cykelhandskarna
Löptur

De flesta tänker nog att man använder compressions strumpor vid löpning och där är de nog bäst tycker jag. Eftersom säsongen nu för löpning äntligen dragit igång så satt dessa strumpor helt perfekt. Oftast när jag har varit ute och sprungit precis i början på min löpsäsong så brukar jag bli ”stum” i vaderna, men nu när jag har sprungit med compressions strumpor så känner jag inte av några stumma vader, vilket är tummen upp! Under förra veckan blev det en tur på 3 km och en tur på 8 km under helgen och många fler mil kommer det att bli.

Kommer bli perfekt inför Göteborgsvarvet 2017!

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.