Tortillas till fredags tacos

Inlägget innehåller annonslänkar för Bokus

När man äter tacos så kan man faktiskt sakna tortillas, iallafall jag gör det. Blev lite glad när jag upptäckte i Ketoguiden att Martina hade ett recept där.

Ketoguiden är Martina Johanssons kokbok om just KETO och hur du kommer in i KETO. Läs gärna mitt inlägg när jag gjorde en bokrecension om just Ketoguiden.

Dessa tortillas är lite pilliga att göra men klart värt besväret, jag tror att man måste göra de några gånger innan man få in klämmen helt enkelt. Enl receptet ska man få ut 12 st tortillas, tror att jag fick ut lite mer än hälften. Två fick jag slänga i slasken för de blev INTE bra…. hahaha

Tortillas – KETO

Portioner 12 st

Ingredienser

  • 8 st Äggvitor
  • 4 msk Kokosmjöl
  • 1 1/4 dl Vatten
  • 2 msk Kokosolja
  • 1 nypa Salt

Instruktioner

  1. Lägg äggvitorna i en skål. Vispa med elvisp tills du får ett hårt skum och kan vända skålen upp och ner utan att något trillar ut.

  2. Använd därefter en sked för att röra i kokosmjöl, vatten, kokosolja och salt.

  3. Det ska vara en rinnig smet så om den blir för fast får du tillsätta lite mer vatten.

  4. Värm en stekpanna och lägg en klick smör, häll försiktigt i lite av tortillasmeten i pannan så att den precis täcker botten. 

  5. Låt stelna innan du vänder. Upprepa med resten av smeten tills du har 12 tortillas.

  6. Om du vill ha de lite krispigare kan du lägga de färdiga tortillasen på en plåt och värma ugnen på 150 grader i 10 minuter tills de är lätt gyllene.

  7. Servera sedan tillsammans med Tacos och alla goa tillbehör.

Du kanske även gillar

2 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.