Kycklinglåda med fetaost

Förra veckan gjorde jag en typ av kycklinglåda med fetaost, fick tummen upp av både man och barn.

För dig som äter strikt LCHF eller är diabetiker kanske inte ska äta köpt grillad kyckling då den kan innehålla socker, dvs i marinaden. Bara så att du vet. Ibland väljer jag att köpa en färdig grillad kyckling för att det ska gå fort, att det är enkelt att ändå få till en bra middag.

Till kycklinglådan serverade jag strimlad spetskål som jag snabbt stekte i smör i en vanlig stekpanna med lite smör. Funkar toppen att även ha blomkålsris eller en stor grönsallad som tillbehör. Hoppas du kommer att tycka om den!

Kycklinglåda med fetaost

Portioner 4

Ingredienser

  • 1 st Grillad Kyckling
  • 2 dl Grädde
  • 2 dl Creme Fraiche
  • 1 st Gul lök
  • 8 st Skogssvampar
  • 3 msk Ajvar
  • 1 paket Fetaost
  • Salt, peppar och Basilika
  • Körsbärstomater

Instruktioner

  1. Börja med att plocka kycklingen och hacka de i mindre bitar. Lägg i en ugnssäker form

  2. Sätt ugnen på 200 grader

  3. Skiva löken och svampen i tunna skivor och strö över kycklingen.

  4. Blanda samman allt annat och häller över kycklingen.

  5. Strössla över med feta osten och körsbärstomater.

  6. Grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills den har fått fin färg.

  7. Som tillbehör kan du ha blomkålsris, smörstekt spetskål eller vitkål, eller en stor härlig grönsallad. Vi hade strimlad spetskål som vi sedan smörstekte i en vanliga panna.

Du kanske även gillar

2 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.