Torskrygg i tomatsås

Idag har jag gjort en barnvänlig fiskrätt tyckte jag….. men Vincent var skeptisk…. han är så kräsen denna son. Men jag och Anders tyckte den var jätte god. Jag tror nog att all fisk passar att ha i.

Till fisken tänkte jag att vi skulle ha kokta grönsaker men när fisken var klar så hade jag liksom glömt bort att koka de…. förvirrad, ja – fick hjälpa Vincent med läxan, plus och minus kan vara klurigt. Den han är grymt bra på matte, brås kanske på sin morfar??

 

Torskrygg i tomatsås

Portioner 4

Ingredienser

  • 600 g torskrygg i filéer
  • 4 dl crème fraiche
  • 4 msk tomatpuré
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • 250 g cocktailtomater
  • ca 1 dl riven ost

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Lägg fisken i en ugnssäker form
  3. Vispa ihop Crème fraiche, tomatpuré, vitlöken, salt och peppar.
  4. Dela cocktailtomaterna och lägg runt fisken
  5. Häll över såsen över fisken och tomaterna. Strö över den rivna osten.
  6. In i ugnen i ca 20 min.
  7. Servera sedan med kokta grönsaker eller grönsallad som vi hade.

Sen nu ikväll har Anders gjort sin älskade Granola, den är så god att ha i yoghurten på morgonen tycker han. Kan även berätta att svärmor Gunnel bara älskar den 🙂

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.