Torsk i tomatsås med blomkålsris

Nu här i veckan gjorde jag ett gammalt recept från bloggen igen, Torskrygg i tomatsås med blomkålsris. Mums, så himla gott det blev. Du måste prova!

Den enda justeringen jag gjorde från det gamla receptet var att lägga till lite fiskfond, 2 msk. Blev en annan smak då på såsen som blev ännu bättre. Även om det var gott innan också 🙂 Vincent var dock besviken att det inte var lax utan vit fisk. Tycker inte om….. jajaja unge.

– Man kan inte gilla allt här i livet men det är bara att äta, finns ingen annan mat, sa jag. Kan berätta att han petade bort all torsk och åt sedan sås med potatis. Hm funkar det också, orkar inte tjata eller gnälla längre.

Om inte annat fick jag tummen upp av Anders och även från mig själv eftersom jag åt två portioner. Supergott!

Torsk i tomatsås med blomkålsris

Pernilla Lantz
Både sonen och jag älskar verkligen fisk och denna fick tummen upp!
3 from 1 vote
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Middag
Kök Sverige
Portioner 4
Kalorier 1 kcal

Equipment

 • Ugnssäker form

Ingredienser
  

 • 600 g Torskrygg i filéer
 • 4 dl Crème fraiche
 • 4 msk Tomatpuré
 • 1-2 Vitlöksklyftor
 • Salt och peppar
 • 250 g Cocktailtomater
 • 1 dl Riven ost
 • 2 msk Fiskfond
 • 1 st Blomkålshuvud, stort eller två lagom stora

Instruktioner
 

 • Sätt ugnen på 200 grader
 • Lägg fisken i en ugnssäker form
 • Vispa ihop Crème fraiche, tomatpuré, vitlöken, fiskfond, salt och peppar.
 • Dela cocktailtomaterna och lägg runt fisken
 • Häll över såsen över fisken och tomaterna. Strö över den rivna osten.
 • In i ugnen i ca 20 min.
 • Servera sedan med smörstekt blomkålsris
Keyword Fisk

2 kommentarer

 • Lennart

  3 stars
  Hur gör man Blomkålsris?
  Jag har gjort på mitt vis, men hur var det tänkt?
  Hälsningar Lennart.

  • Pernilla

   Hej Lennart!
   Jag brukar riva ett blomkålshuvud med ett rivjärn, därefter smörsteker jag det med rikligt med smör. Salt och peppar. Låter det stå och små gotta sig på 1:an tills fisken är klar. Vill man kan man även krydda med örtsalt eller pressa ner en vitlöksklyfta.
   Ha en fin dag!
   //Pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.