Nu här i veckan gjorde jag ett gammalt recept från bloggen igen, Torskrygg i tomatsås med blomkålsris. Mums, så himla gott det blev. Du måste prova!
Den enda justeringen jag gjorde från det gamla receptet var att lägga till lite fiskfond, 2 msk. Blev en annan smak då på såsen som blev ännu bättre. Även om det var gott innan också 🙂 Vincent var dock besviken att det inte var lax utan vit fisk. Tycker inte om….. jajaja unge.
– Man kan inte gilla allt här i livet men det är bara att äta, finns ingen annan mat, sa jag. Kan berätta att han petade bort all torsk och åt sedan sås med potatis. Hm funkar det också, orkar inte tjata eller gnälla längre.
Om inte annat fick jag tummen upp av Anders och även från mig själv eftersom jag åt två portioner. Supergott!
Torsk i tomatsås med blomkålsris
Pernilla Lantz
Både sonen och jag älskar verkligen fisk och denna fick tummen upp!
Hej Lennart!
Jag brukar riva ett blomkålshuvud med ett rivjärn, därefter smörsteker jag det med rikligt med smör. Salt och peppar. Låter det stå och små gotta sig på 1:an tills fisken är klar. Vill man kan man även krydda med örtsalt eller pressa ner en vitlöksklyfta.
Ha en fin dag!
//Pernilla
2 kommentarer
Lennart
Hur gör man Blomkålsris?
Jag har gjort på mitt vis, men hur var det tänkt?
Hälsningar Lennart.
Pernilla
Hej Lennart!
Jag brukar riva ett blomkålshuvud med ett rivjärn, därefter smörsteker jag det med rikligt med smör. Salt och peppar. Låter det stå och små gotta sig på 1:an tills fisken är klar. Vill man kan man även krydda med örtsalt eller pressa ner en vitlöksklyfta.
Ha en fin dag!
//Pernilla