Köttfärssås, hur gott som helst!

Hallå i stugorna

det är så himla mysigt när man kommer hem, alla adventsstakar/stjärnor lyser, love it!
Till och med Vincent sa att det var så mysigt med alla lampor….
Nu sitter vi alla bänkade framför tv, vi väntar på att julkalendern ska börja. Den verkade faktiskt bra i år tycker jag. Passar på att skriva lite nu innan den börjar.

Idag till middag blev det köttfärssås, jag fixade det under tiden Vincent och Anders var iväg på hockeyträning. Den fick stå och småputtra medan jag jobbade ikapp mig lite. Kan säga att köttfärssås inte ska göras på 20 min, utan den ska stå o dra sig. Herregud vad god den blev, men tyvärr tog jag inte mått utan höftade ner lite… jag ska försöka att återberätta det.

500 g Nötfärs
1 gul lök,hackad
1 riven morot
1 vitlöksklyfta
1/2 dl tomatpuré
1-2 msk kalv fond
1 dl vatten
salt
peppar
paprikapulver
oregano
2 msk balsamvinäger
1 msk worcestershiresås
1-2 dl grädde

Börja med att smörsteka lök och riven morot. Lägg även i nötfärsen. När den har fått färg lägger du även i tomatpurén, blir mildare i smaken ifall du gör så. Låt den stek in i köttfärsen. Tillsätt resten av kryddorna, vitlök, kalvfond, vatten, paprikapulver, oregano, balsamvinäger, worcestershiresås, peppar o salt. Låt puttra ihop.
Tillsätt sedan efter tycke så mycket grädde du vill ha. Jag ville ha min rätt kompakt så jag tog kanske ca 1 dl.
Sen låter du köttfärssåsen stå och puttra på lågvärme. Min stod i ca 1,5 h jag gick och rörde runt lite då och då.

Till köttfärssåsen serverade jag med en grönsallad, tomat och feta ost. Sen lite riven parmesan uppe på.
Super gott blev det.

Vincent fick spagetti till den och jag fick godkänt med ett stort minus att det var lök i…..

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.