Granola
7 april 2016
Nu ikväll har jag gjort granola, så det doftar ljuvligt i hela huset – Choklad!!
Till och med Vincent kom och sa att det luktar super gott, liksom varm choklad…. hahah japp gottigott! När vi gör granola brukar vi ta lite vad vi har hemma. Ibland blir det mer pumpakärnor eller solroskärnor. Det går att blanda lite hur man vill.
Grundreceptet är från Åse, 56kilo.se men som jag sa vi tar lite vad vi har hemma. Men grundreceptet är så här:
Granola
Den perfekta Granolan att ha till din yoghurt, såå himla god!
Måltid Tillbehör
Ingredienser
- 200 g hackad mandel
- 200 g hackade hasselnötter
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl kokosflingor
- 1/3 dl hela linfrön
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 msk kakao
- 3 msk kokosfett (låt den smälta till flytande konsistens)
- 1 msk honung (kan uteslutas)
Instruktioner
- Blanda samman allt i en bunke och rör runt.
- Rosta allt i ugnen på 150 grader i ca 20 – 30 minuter.
- Rör runt efter halva tiden.
Anteckning
15-20 portioner
Perfekt att ha till sin frukost yoghurt eller till keso.
Föregående
Laxgratäng med räkor och färsk basilika
Nyare