Örtfylld Serranoinlindad kycklingfilé

I helgen passade jag på att göra ett gammalt recept, örtfylld serranoinlindad kycklingfilé tillsammans med ugnsbakade grönsaker. Så himla gott!

Ett gammalt recept som jag uppdaterat lite med nya bilder och sett över själva receptet. Jag gjorde mycket mer örtfyllning med säkert 2 dl olivolja, vitlök och salt, örter som jag hällde upp i en flaska. Så det fick bli som sås till allt. Jag ringlade det över grönsakerna så det blev supergott!

Enl original receptet ska man ha stek sparris till men vi valde ugnsbakade grönsaker istället. Funkade lika bra det som sparris och grönsallad. Om jag ska erkänna så missade jag nog det när jag fixade middagen. Vi som odlar sparris hemma i trädgården, så sparris finns allt 🙂

Örtfylld Serranolindad kyckling med stekt sparris

Måltid Middag
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 4 st Kycklingfiléer
  • 1 dl Färska örter, hackade
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 3 msk Olivolja
  • salt och peppar
  • 8 skivor Serrano skinka
  • 200 g Sparris
  • Sallad

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Skär snitt på insidan av kycklingfiléerna.
  • Hacka örterna och riv/pressa vitlöken.
  • Blanda samman örterna, vitlöken och ca 3 msk olivolja, salt och peppar.
  • Ta blandningen och fördela den till kycklingfiléerna i det snittet du gjort.
  • Linda Serrano skinkan runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
  • Kycklingen ska upp till 68 grader – innetemperaturen.
  • Har du ingen termometer så får du skära ett snitt i den tjockaste och se så att det är genomstekt.
  • Stek eller grilla sparrisen
  • Servera sedan kycklingen med sparris och en grönsallad.
    Jag gjorde även mer örtfyllning så att kunde ringla olivolja blandningen över allt som extra krydda/sås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.