Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
Smaller
Normal
Larger
Torsk i tomatsås med blomkålsris
Pernilla Lantz
Både sonen och jag älskar verkligen fisk och denna fick tummen upp!
3
from 1 vote
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Förberedelser
5
minuter
minuter
Tillagningstid
20
minuter
minuter
Total tid
25
minuter
minuter
Måltid
Middag
Kök
Sverige
Portioner
4
Kalorier
1
kcal
Utrustning
Ugnssäker form
Ingredienser
600
g
Torskrygg i filéer
4
dl
Crème fraiche
4
msk
Tomatpuré
1-2
Vitlöksklyftor
Salt och peppar
250
g
Cocktailtomater
1
dl
Riven ost
2
msk
Fiskfond
1
st
Blomkålshuvud, stort eller två lagom stora
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg fisken i en ugnssäker form
Vispa ihop Crème fraiche, tomatpuré, vitlöken, fiskfond, salt och peppar.
Dela cocktailtomaterna och lägg runt fisken
Häll över såsen över fisken och tomaterna. Strö över den rivna osten.
In i ugnen i ca 20 min.
Servera sedan med smörstekt blomkålsris