
Tomatsoppa med chili
Under hösten och vintern är det så gott med en värmande tomatsoppa, man blir varm genom hela kroppen. Just tomatsoppa är en utav mina favoriter, speciellt med lite chili i. Har alltid två burkar krossade tomater hemma.
I måndags när jag kom hem från mitt jobb, lite smått frusen. Trött efter alla mässdagar, små hängig så kände jag inte för att göra något annat än just tomatsoppa. Enkelt och jättegott 🙂
I stora drag så steker man hackad gullök med lite vitlök och paprika, med lite olivolja. Häller sedan ner de krossade tomaterna och åter allt stå och småputtra en stund. Glöm inte chili, så det hettar lite. Vill man kan man även lägga ner lite keso när man serverar soppan, dvs om man vill få den lite mer matig. Servera Frö-knäcke eller kesobröd som tillbehör.
Tomatsoppa
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
2 burkar á 500 g krossade tomater
1 dl tomatpuré
1 röd paprika
vatten – tom burk krossade tomater som du fyller med vatten
salt, peppar, chili
- Finhacka löken, paprikan och pressade vitlöken i en kastrull
- Häll även i en skvätt olivolja och stek tills de mjuknar
- Häll sedan över krossade tomater, tomatpuré och fyll en tomburk med vatten och häll i.
- Smaka av med salt, peppar och chili
- Låt småputtra i ca 20 minuter innan du mixar samman allt till en slätsoppa
- Du kan servera keso, aioli, stekt halloumi som krutonger, som ett tillbehör om man vill få soppan mer matig.

Du kommer att bli både varm och mätt!

Utveckling
