Tjejläger MTB Rigortorpet

Sitter nu hemma i mitt kök och tänker tillbaka till Tjejlägret på Rigortorpet. En helg helg på MTB, helt underbart men idag känns det i kroppen vill jag lova.

Vilken underbar helg jag har haft det. En helg tillsammans med massa tjejer som också har intresset att stigcykla. Sjukt roligt och alla vi har fått lära oss massor. Jag som aldrig lagat en punktering i hela mitt liv har nu lärt mig detta.

Vår första dag blev i solens tecken, helt underbart! Strålande sol, varmt och skönt även om det var lite kyligt på morgonen. Givetvis var vårt Tjejläger Coronasäkrat, dvs att vi alla höll avstånd och att alla som var med var fullt friska.

Vi var totalt 25 st deltagande på Tjejlägret och vi delades upp i 4 grupper. Lite beroende på erfarenhet och kunskap. Under dagen tränade vi på teknik både på stigen och på grus- och gräsplanerna som de har. Vi övade på att lyfta framhjul så att vi skulle fixa de utmaningar som man kan tänkas möte på stigen.

Backteknik, tempo- och balans övningar. Rörlighets- och styrkeövningar, ja det var en bra blandning med teori och praktiska övningar som verkligen är nyttiga att kunna när man är ute på skogsstigarna med en MTB.

Dag två bjöd på regn och mulet väder men det stoppade inte oss tjejer. Vi kämpade på och fick på så sätt även lära oss att stigcykla på blött underlag. Kan säga att rötterna blir sjukt hala, så vi alla slant nog lite här och där under vår sista rund genom skogsstigarna.

Helt enkelt en helt underbar helg med massa goa brudar som älskar stigcykling lika mycket som jag. Även min vännina Ulricha var med på Tjejlägret. Vi båda är supernöjda med helgen och vår nivå har lyfts, så nu får killarna passas sig på skogsstigarna för vi kommer flyga fram 😉

Här kommer lite bilder från helgen!
Hela gänget och givetvis med Corona avstånd
En trött Pernilla men taggad
Vi delade upp oss i 4 olika grupper
Teknik snack
Helt underbart väder!
Mek-kurs med Fredrik
Jenny berättade lite om sadlar och hjälmar, vad man ska tänka på
Vi fick lära oss att laga punktering
Avslutade dag 1 med 1,5 h MTB tur kring Rigortorpet
Naturen kring Rigortorpet är så himla vackert!
Jag kommer hoppandes över ett litet dropp
Fotograf: Anna Grahn
Helt slut och lagom smutsig cykel
Innan dag 1 var slut blev det lite mingel med bubbel och snittar
Dag 2 och regn i luften
Två nöjda brudar efter en helg på MTB
Vi alla fick en goodiebag som innehåll detta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.