Tips på bra podd – Styrkebyrån!

Tänkte även denna månad tipsa om en bra podd, som jag även gjorde förra månaden.

Denna gång tipsar jag om Styrkebyrån, en podd som handlar om styrka och framför allt starka kvinnor. Det är två tjejer, Johanna Barvelid och Clara Fröberg, utbildade till PT´s och kommunikatörer. PT = personlig tränare

Styrkebyrån

Det som jag tycker är bra med Styrkebyrån är att de pratar ur ett kvinnligt/tjej perspektiv. De pratar om olika övningar, sist jag lyssnade pratade de kring Sumomarklyft. De pratar vilka de vanligaste fel är, hur man ska göra övningen rätt. Det blir oftast en del diskussion kring ämnet, bland blir det lite flamsigt men de styr oftast upp det igen. De äter inte en lågkolhydratkost men anledningen är inte därför jag lyssnar på de, utan enbart för att jag själv gillar att lyfta tungt.

Instagram

När de har lagt ut en podd och pratat kring en övning så har de även på sitt Instagram konto en film kring övningen. Där de då visar de vanligaste felen och hur man göra övningen rätt. Superbra!

Du hittar deras Instagram konto här.

Oftast lyssnar jag på podd när jag sitter i bilen, fram och tillbaka från jobbet. Vissa avsnitt är från 30 minuter upp till 1 timme vilket är bra när man sitter i bilkö 🙂

Kan varmt rekommendera dessa tjejer att lyssna på ifall man är nyfiken på just styrketräning för tjejer/kvinnor.

Vad är en podd?

För er som kanske inte vad en podd är, så är det lite som en blogg fast man pratar istället. Oftast om ett ämne, en händelse under ett tema. En podd kan vara allt från 15 minuter upp till flera timmar. Poddcast är en ljudfil, som man kan ladda ner i ett program, prenumerera på och lyssna via sin mobil eller dator.

Själv är jag rätt ny på att lyssna på podd men tycker att det är väldigt skönt att lyssna när jag ändå sitter i bilen på väg någonstans. Blir lite stressad av att lyssna på radio med alla musik och reklam.

Läs gärna mitt förra tips på en bra podd – Anna Sparre

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.