Fotokurs – hur gick det?

Nu undrar ni säkert hur det gick för mig i helgen, under min fotokurs. 

Jo det gick jättebra, men jag är helt slut. Det är så mycket nytt som jag har fått lära mig, om bländare, ISO och exponeringstid…

Nu känns det som om jag har lite mer koll på de olika inställningarna och framför allt vad de betyder. Kanske kan jag sluta att använda de förinställda knapparna som säger mat, porträtt, sport osv. Gå ur min trygghet och testa nya inställningar, framför allt ska det bli kul att börja testa det jag lärt mig.

Vart

Fotokursen som jag gick var via Folkuniversitetet i Göteborg, Art college. En tvärgata från järntorget så jag kan säga att vi var på järntorget för att fotografera folk, miljöer, natur och hus. Som tur var stod körsbärsträden i blom, såå himla vackert.

Otroligt kallt har det varit hela helgen, men vackra bilder blev det för alla i kursen. Vissa bilder misslyckades jag totalt med, men det ska man väl göra för att lära sig. Vi har lekt med ljuset, tiden och perspektivet, vilket har varit jättekul. Pratat kring hur man tänker och arrangerar en bild. Att våga gå nära, vänta in bilden och ibland bara trycka av.

Jag som är en glad amatör som inte har koll kring allt detta tyckte att det var otroligt lärorikt. Så har du en systemkamera som du kanske inte utnyttjar i rätt bemärkelse så är det klart värt att gå denna kurs. Nu vet jag och kan jag alla knappar och inställningar.
Nu gäller det bara att använda de och inte hamna i safe mode 🙂

Här kommer lite bilder från helgen, dock inte alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.