Vincent gillar att äta kyckling gjord i min Crock-Pot, så denna gång testade jag att göra Tikka Masala. Det är en favorit när jag äter ute på en indisk restaurang.
Tikka Masala är som sagt en favorit om vi äter på en indisk restaurang, dock utan naan-bröd och ris. Brukar be om sallad istället. Hittade receptet hos Crock-Pot själva men original receptet behövs kryddas mer tycker jag. Så idag tänkte jag dela med mig hur jag gjorde.
Jag åt Tikka Masala med en spenatsallad medan Anders och Vincent åt naan-bröd och lite ris. Fick tummen upp av båda två, så detta kommer vi att äta igen!
Eftersom det blev så mycket mat, har jag gjort matlådor åt oss. Bara att köpa ett blomkålshuvud så att jag kan fylla det med blomkålsris också.
Häll i allt i din Crock-Pot, dvs Kyckling och alla kryddor. INTE kokosmjölken.
Rör runt så att allt blandas väl.
Stäng locket och ställ in din Crock-Pot på Låg temperatur 6-8 timmareller på Hög temperatur 3-4 timmar
När allt är klart, delar du kycklingen med två gafflar försiktigt så att du inte skrapar metallen i botten. Eller så tar du upp kycklingen och delar de på en tallrik och sedan häller tillbaka kycklingen i såsen.
Nu häller du i kokosmjölken och rör runt. Låt den nu stå en stund så att kokosmjölken hinner bli varm innan servering. Strö även över lite mer Garam Masala, ca 1 tsk innan servering.
Servera tillsammans med blomkålsris eller en härlig grönsallad och en klick majjo.