Vandring

Vandring, blånagel och vacker natur!

I lördags vaknade vi upp till -11 grader men med klarblå himmel. Vi skulle vandra Sandsjöbackaleden till Sisjön och Torrekullaleden tillbaka till Lindome. En vandring i vacker natur!

Tanken var att vi skulle starta vår vandring kl 10 men sköt på den en timme för att solen skulle komma upp och att det skulle bli varmare ute. Så kl 11 startade vi vandringen från Lindome mot Sisjön på Sandsjöbackaleden. Med oss på vår vandring hade vi Ki och Ullie, våra vänner som alltid hänger med på våra äventyr. Matsäck packad och extra kläder med. Kameran laddad.

Jag har aldrig vandrat leden tidigare och jag måste säga att den var väldigt vacker. Just nu i minusgrader, skapade naturen verkliga konstverk. Leden var enkel vandring med några lite stökigare partier. Det tog oss nästan 3 h att vandra till Sisjön, ca 12 km.

Vi stannade vid två tillfällen och fikade. Jag hade med mig två LCHF-frallor och en semmelbulle. Kaffet smakade ljuvligt ute i naturen, lagom kall om näsan. Från Sisjön gick vi vidare in på Torrekullaleden tillbaka mot Lindome. Här började vi inse, kommer vi att hinna hem innan det mörknar?

Kan berätta att vi hann inte fram till bilen innan det mörknade, så vi vandrade rätt länge i skymning och kanske 30 minuter i mörker. Tur att det finns ficklampa på mobilerna säger jag bara. Väl framme vid bilen igen såg vi att vi hade vandrat i 6h och att sträckan var 26 km. Med fikastoppen så var vi ute i 7 h totalt.

Jag hade fått låna ett par vandrarskor av Anders, som jag under resans gång upptäckte var för små för mig. SÅ idag sitter jag med en blåsa under foten och en blånagel. Så nu ska jag satsa på ett par riktiga vandrarskor till mig själv så jag slipper få ont i fötterna.

Dagen efteråt kan jag berätta att mina vader var som fiolsträngar, fötterna ömma och mina höfter helt slut. Så hela söndagen ägnade jag mig åt stretch och vår massagepistol fick gå varm. Rumpan, höfter och vader fick sig en omgång.

Även om jag har ont i kroppen så gav det ändå mersmak, vår natur är så himla vacker och det är skönt att vandra. Här kommer lite bilder från vår vandring.

Ha en fin dag!

Sandsjöbackaleden
Fikapaus
Sisjön
Skymning och vi hoppades på fullmåne….
Mörkt när vi kom tillbaka till bilen.